Kulu’daki kaynaşma iftarı Sultanahmet akşamlarını aratmadı

Konya Kulu'da, Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen ‘Kaynaşma iftarı’ İstanbul'da binlerce insanın...

Konya Kulu'da, Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen ‘Kaynaşma iftarı’ İstanbul'da binlerce insanın katıldığı iftar davetlerini aratmadı. Yaklaşık bin 100 kişinin katıldığı iftarda vatandaşlar, tasavvuf müziği konseri ve semazen gösterileriyle unutulmaz dakikalar yaşadı.
Yurt dışından ilçeye tatillerini geçirmek üzere gelen gurbetçilerin de katıldığı iftara, Kulu Kaymakamı Ayhan Işık ve Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız da iştirak etti. Merkez Camii önünde yapılan iftar programı, etkinlikleriyle İstanbul Sultanahmet’te yapılan iftarları hatırlattı. Gurbetçilerin bazıları uzun yıllar göremediği eş-dost, akraba ve arkadaşlarını iftar vesilesiyle görme imkânı buldu. Katılımcıların birçoğu orucunu iftar için hazırlanmış masalarda açarken bazıları da kaldırımlarda iftar etmeyi tercih etti.
İftardan hemen sonra başlayan tasavvuf müziği konserini ilgiyle takip eden vatandaşlar, semazenlerin, ‘Şefaat Ya Resulallah’ mahyasının altında sahne almasıyla unutulmaz dakikalar yaşadı.
Dernek yöneticisi Ebuderda Taylan, iftara katılan vatandaşlara teşekkür ederken amaçlarının, Ramazan ayı dışında koşuşturmadan dolayı, uzak kalan insanları iftar vesileyle bir araya getirerek kaynaştırmak olduğunu kaydetti. Taylan, ‘’Bu vesileyle iftarımıza maddi ve manevi büyük katkı sağlayan, sahip çıkan gurbetçilere minnettarız. Ayrıca, ilçemizde derneğimize sahip çıkan dolayısıyla bu tür faaliyetlerin yapılmasına vesile olan işadamlarımıza ve tüm halkımıza teşekkür ediyoruz.’’ dedi.
Kulu Kaymakamı Ayhan Işık ve Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, hazırladıkları güzel program için dernek yöneticilerini kutladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz