Kululu öğrenciler örf ve adetlerin resimlere taşıdı

Konya Kulu'da düzenlenen resim yarışmasında lise öğrencileri, ilçenin örf ve adetlerini yaptıkları resimlere yansıttı. Yarışmada...

Konya Kulu'da düzenlenen resim yarışmasında lise öğrencileri, ilçenin örf ve adetlerini yaptıkları resimlere yansıttı. Yarışmada birinci olan öğrenciye dizüstü bilgisayar hediye edildi.

Kulu Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kulu’nun örf ve adetlerinin unutulmaması ve resimlerde yaşatılması amacıyla yarışma düzenledi. Yarışmaya Kulu’da eğitim veren liselerden çok sayıda öğrenci katıldı. Öğrenciler, ilçenin yemek kültürü, düğün ve kına gecesi kültürü resmetti.
Kulu Lisesi öğrencisi Fatma Kalem, 'Tandırda yufka ekmek yapan kadınlar' isimli kara kalem çalışmasıyla yarışmanın birincisi oldu.

Reklam
Reklam

Kulu Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ebuderda Taylan, yarışmaya katılan eserlerin ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından oluşturulan bir komisyon tarafından değerlendirildiğini söyledi. Taylan, "Bu komisyon tarafından birinci ilan edilen öğrencimize teşvik amacıyla dizüstü bilgisayar ikinci öğrenciye çeyrek altın, üçüncüye ise 100 TL ödül verdik." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz