Kulüpler Birliği Başkanı Ünal’dan Birlik Çağrısı

Kulüpler Birliği Başkanı Halil Ünal, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'i devirme iddialarıyla ilgili, "Birbirimizi kendi kavgalarımızla...

Kulüpler Birliği Başkanı Halil Ünal, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'i devirme iddialarıyla ilgili, "Birbirimizi kendi kavgalarımızla sıkıştırır durursak her gün birileri sizi yok sayabilir, gün kavga günü değil birlik günü" dedi.

Kulüpler Birliği Başkanı Ünal, TFF Olağan Genel Kurulu’nun gerçekleştirileceği JW Marriott Oteli’nde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Kulüplerin gelirleriyle yönelik şikayetlere ilişkin, yarın gerçekleştirilecek TFF Mali Genel Kurulu’ndan sonra Kulüpler Birliği’nin toplanacağını belirten Ünal, “Yayıncı kuruluşu da davet ettik. Her şeyden önce Türk futbolunun pastasını büyütmek ve gelirlerini yükseltmek gayesiyle bir toplantı yapacağız. Yeni sezonun hazırlıklarıyla ilgili genel bir değerlendirmemiz olacak. Yeni kuracağımız ‘Oto Lig’ projemiz var, yarın Spor Toto Süper Lig temsilcileriyle bunu tartışacağız. Gündeme ekstra gündem maddeleri ekletmek isteyen kulüp başkanı arkadaşımız olursa tabii ki gündeme alacağız” dedi.

Reklam
Reklam

TÜRK TAKIMLARININ ALMANYA’DA HAZIRLIK KARŞILAŞMALARINI OYNAMAMA İDDİASI

Ünal, Hollanda’nın ardından Almanya’nın aldığı, “Türk takımlarının Almanya’da hazırlık karşılaşmalarını oynamama” yönündeki kararını değerlendirerek, “Üzülüyorum. Türk futbolu adına özellikle Avrupa’nın düşünce tarzı bana göre çok hoş değil çünkü geçtiğimiz yıl 3 Temmuz Pazar sabahı maalesef şike iddialarıyla uyandı. Arkasından süreç polis tarafından araştırıldı ve yargıya intikal etti, bu durum kamuoyunu çok uzun süre meşgul etti. Dolayısıyla Avrupa’da bu konuyu ulusal basın vasıtasıyla takip ettiler ve bu konudan rahatsız oluyor. Esasında Türk futbolunda sahaya yansıyan hiçbir şeyin olmadığını bütün kurullarımız açıkladı. Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere, ‘Kulüpler ve şahısların ayrılması’ yönünde temayül görüşü vardı. Bu çerçevede Türkiye’de ciddi anlamda sahaya ulaşmış hiçbir şeyin olmadığı ortaya çıktı. Kurulların raporları bu yönde. Bunlar UEFA’ya TFF yetkilileri tarafından gönderildi ve Türkiye 2 takımıyla Şampiyonlar Ligi’nde, 3 takımıyla da UEFA Avrupa Ligi’nde ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Almanya’nın bu kararı almasında taraftar olaylarının da etkili olduğunun hatırlatılmasına yönelik Ünal, “Taraftar olaylarıyla ülkemizin itibarı ve imajı sarsılıyor. Bu maçlar üzerinde ‘bahis’ oynandığında ‘şaibe olacak’ korkusuyla almamazlık yapıyorlar. Bunu hiç doğru bulmuyorum” dedi.

“TÜRK FUTBOLU BANA GÖRE PIRIL PIRILDIR, TERTEMİZ BİR SEZON GEÇİRDİ”

Sadece Beşiktaş ile Eskişehirspor’un durumlarının çelişkili noktada olduğunu dile getiren Ünal, “Şu anda biz kurayı çektik ancak CAS’ın kararı beklenmektedir. Hem Beşiktaş takımı hem de Eskişehir takımı oynanacak ilk müsabakalar için hazırlık yapmaktayız. Dolayısıyla itibar ve imajımız üst düzey olur. Türk futbolu bana göre pırıl pırıldır, tertemiz bir sezon geçirmiştir, şampiyonu bellidir, Şampiyonlar Ligi’nde ve UEFA temsil edecek takımları belli olmuş ve ligi de tescil edilmiştir. Onun için üzülüyorum, bunları derleyip toparlamak, Türk futbol ailesine düşüyor” dedi.

UEFA’NIN FENERBAHÇE VE BURSASPOR KARARI

Kulüpler Birliği Başkanı Ünal, UEFA’nın Fenerbahçe ve Bursaspor’un Avrupa kupalarına katılması konusunda aldığı kararlarıyla ilgili, “Kesinlikle UEFA’nın kararı doğrudur. UEFA’ya giden bütün evrak ve bilgiler de bu yöndedir. Türk futbolun sahaya yansıyan bir şey yoktur. Bunun gerekli raporlar İngilizce’ye varıncaya kadar ellerine ulaşmıştır. Bu doğrultuda da UEFA kararını verdi ve takımlarımız çağrıldı” dedi.

Reklam
Reklam

Beşiktaş’ın konusunun mali olduğuna dikkat çeken Ünal, “Türk takımları bu tarz şeylerle önümüzdeki yıl ve günlerde karşılaşmaz” diye konuştu.

“TFF İLE ORTAK ÇALIŞIYORUZ”

TFF Başkanı Yıldırım Demirören’le birlikte gelecek adına planlama yaptıklarını ve 2013 UEFA kriterleri çerçevesinde mali disiplin, yabancı kontenjanının azaltılmasıyla ilgili projeleri uygulamaya koymaya çalıştıklarını ifade eden Ünal, “Kulüpler Birliği ve TFF paylaşarak önümüzdeki günlerde paylaşacağız. Bu konular zaman içerisinde başka bir şekilde alacağımız kararlar. Bu sezon 3 takımımızın başına geldi yarın başka takımların başına gelebilir. Her takımın artık UEFA Uluslararası Kulüp Lisansı olması gerekir” dedi.

ANKARASPOR’UN TEKRAR SPOR TOTO SÜPER LİG’E DÖNME İSTEĞİ

Yarın gerçekleştirilecek Genel Kurul’da Ankaraspor’un tekrar Spor Toto Süper Lig’e dönme konusunda bir önerge vereceğini sorulmasına ise Ünal, “O konuyu elimizde herhangi bir önerge olmadan, herhangi bir şey olmadan bir açıklama yapmam söz konusu olamaz. Verdiklerinde değerlendirmem saha doğru olur” diye konuştu.

Reklam
Reklam

TFF BAŞKANI DEMİRÖREN’İ DEVİRME PLANI

Ünal, bazı Spor Toto Süper Lig kulüp başkanlarını mevcut TFF Başkanı Yıldırım Demirören’i devirme konusunda plan yaptıkları iddiasına yönelik görüşlerini ifade ederek, “Bunu kesinlikle doğru bulmuyorum. Türk futbolu birlik, beraberliğe en çok ihtiyaç olunan bir devreden geçiyor. Cumhuriyetin kurulduğu 1923’ten bu güne kadar Türk futbolu en zor günlerini atlatmış, daha da tam atlatmış değiliz. Birbirimizi kendi iç kavgalarımızla sıkıştırır durursak her gün birileri sizi yok sayabilir. Onun için bugünlerde birlik ve beraberlik içerisinde dünyaya ve Avrupa’ya bir duruş sergilememiz lazım. Gün kavga günü değil birlik günü varsa arkadaşların eleştirileri dinlenilir” dedi.

“Biz her işi bırakacağız her 3 ayda bir TFF Başkanı mı seçeceğiz” diye konuşan Ünal, “Bundan çok daha öncelikli meselelerimiz var. Her başarının temelinden birlik ve beraberlik yatar” değerlendirmesini yaptı.

“AVRUPA’DA EKSİKSİZ BİR ŞEKİLDE OYNAMAK İSTİYORUZ”

Ünal, Eskişehirspor’un Avrupa kupalarına ilişkin hazırlıklarını aktardı. Dün itibarıyla çalışmalara başladıklarını ve yurt dışı kamplarına ağırlık verdiklerini ifade eden Ünal, “Takımımız eksiksiz bir şekilde toplandı. Yeni transferlerimiz dün takım arkadaşlarıyla tanıştılar ve top başı yaptılar. Eksik gördüğümüz noktalar var, oralara da takviye yapmayı düşünüyoruz. İkisi yerli biri yabancı olmak kaydıyla en az 3 oyuncu stoper, orta saha ve forvet mevkiine transfer etmeyi planlıyoruz. Eksiksiz bir şekilde Avrupa’da oynamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

ALPER POTUK TRANSFERİ

Eskişehirsporlu yıldız oyuncu Alper Potuk’a yönelik büyük takımların istekli olduklarını belirten Ünal, “Eskişehirspor olarak bizim bir duruşumuz var. Ben Alper’le ilgili sezon başında söyleyeceğimi söyledim. Alper Potuk rakamı belli edilmiş, günler öncesinde kamuoyuna bildirilmiş noktadadır. Bu parayı veren olursa elbette Alper’le oturur konuşuruz. Paradan önemlisi biz sene takımımızı bu sezon takviye edip yolumuza devam etmek istiyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz