Kuluşağı Köyü, Içme Suyuna Kavuştu

Battalgazi ilçesine bağlı Kuluşağı köyünde, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü'nce yapılan çalışmalar neticesinde sondajla içme

Battalgazi ilçesine bağlı Kuluşağı köyünde, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü'nce yapılan çalışmalar neticesinde sondajla içme suyu çıkarıldı.

Çalışmaları inceleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, sondajın ardından saniyede 30 litreye yakın bir su bulunduğunu belirtti.

Köyde daha önce de sondaj çalışmaları yapıldığını dile getiren Kaya, "Küresel ısınma nedeniyle kaynak sularının yanı sıra yer altı suları da azaldı. Açılan sondajlar kurudu. Bu yıl kaymakamımızın talebi üzerine bir sondaj çalışması daha başlattık. Çıkan su, ihtiyacın üzerinde, hem içme hem de sulamada kullanılabilecek nitelikte" dedi.

Reklam
Reklam

Kaya, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ederek, yeni suyun köylülere hayırlı olmasını diledi.

Kuluşağı Köy Muhtarı Mehmet Başer de 10 yıl sonra çıkarılan suyun kendileri için "yaşama sevinci" olduğunu söyledi.

Muhabir: Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: