Kum saati tipi vücudu olanlar nasıl giyinmeli?

Kum saati vücut tipine göre giyinme rehberi...

İnce bir bel, geniş omuzlar ve göğüsle aynı orantıda kalçalarla tanımlanan kum saati vücut tipine sahip kadınlar, kıyafet seçimi açısından en şanslı olanlarlardan. Vücudun hem seksi hem de orantılı göründüğü bu vücut tipinin nasıl giyinmesi gerektiğini

Stil Danışmanı Pınar Baysal'a sorduk.


Kum saati tipi vücudu olanlar nasıl giyinmeli?

Kum saati vücudu olanlar en şanslı vücut tipine sahip olan kişilerdir. Çünkü ne giyseler yakışır. Özellikle ince bir kum saati tipi vücuduna sahipseniz istediğiniz bir çok şeyi rahatlıkla giyebilirsiniz.

Reklam
Reklam

Kum saatinde yapılmaması gereken en önemli şeylerden birisi vücudun güzel yerleri olan ince belin ve dekoltenin saklaması olabilir. Anvelop elbiseler, kruvaze ceketler, drapeli elbiseler belinizi ortaya çıkaracak sizi daha zarif ve şık gösterecektir.

Yüksek belli pantolonların üstüne kısa top'larla veya tişörtünüzü içine sokarak kombinleyebileceğiniz bir vücut tipidir. Pileli eteklerin, yüksek bel eteklerin, dar elbiselerin rahatlıkla giyilebileceği vücut tipidir.

[Nasıl TV - Kum saati vücudu olanlar nasıl giyinmelidir?](http://www.nasil.tv/Kum-saati-vucudu-olanlar-nasil-giyinmelidir)


Kum saati tipi vücudu olanlar kıyafet seçerken nelere dikkat etmeli?

Kum saati vücudu olanlar aslında bütün vücut tiplerinde olduğu gibi amaç güzel ve en sevdiğiniz yerlerinizi ön plana çıkarmaktır.

Kum saatinin en önemli özelliği bel oyuntusunun olmasıdır. Dolayısıyla bel oyuntunuzu ön plana çıkartacak blazer ceketler, kemerle trençkotlar, bel oyuntusu olan belinize oturan tişörtler seçebilirsiniz. Burada önemli olan ürünün üzerinize oturması; ancak sizi sıkmaması ve sizi rahat hissettirmesi.
Kum saati vücut tipinde sizin güzel yerlerinizi saklamayacak, salaş tişörtlerden ve bol kesim üstlerden ziyade daha üzerinize oturan sizin zerafetinizi, hoşluğunuzu, güzel yerlerinizi daha ön plana çıkartacak kıyafetler giyinmeniz de fayda var.

Reklam
Reklam
[Nasıl TV - Kum saati tipi vücudu olanlar aksesuar seçerken nelere dikkat etmelidir?](http://www.nasil.tv/Kum-saati-tipi-vucudu-olanlar-aksesuar-secerken-nelere-dikkat-etmelidir)


Kum saati tipi vücudu olanlar hangi kıyafetleri giymemelidir?

Kum saati tipi vücudu olanlar en şanslı vücut tipine sahip olanlardır.Dolayısıyla da eğer ince bir kum saatiyseniz her şey yakışır.
Kalın bir kum saatiyseniz kumaş, kesim gibi detaylara dikkat etmeniz gerekir.

Kum saati vücut tipi olanlar kendilerini saklayacak ürünler giymemelidirler. Örneğin, salaş tişörtler, salaş pantolonlar, çok geniş kendilerini daha iri gösterecek ürünleri tercih etmemeli, aksine üzerlerine oturan, bele oturan kıyafetler tercih ederek güzelliklerini ön plana çıkarmalıdırlar.

[Nasıl TV - Kum saati tipi vücudu olanlar hangi kıyafetleri giymemelidir?](http://www.nasil.tv/Kum-saati-tipi-vucudu-olanlar-hangi-kiyafetleri-giymemelidir)


Kum saati tipi vücudu olanlar aksesuar seçerken nelere dikkat etmeli?

Kum saati vücudu olanlar her türlü aksesuarı takabilirler. İnce elleriniz varsa zarif yüzükler tercih edebilirsiniz. Uzun kolyeler tercih edip olduğunuzdan daha uzun ve zarif görünebilirsiniz. Büyük küpeler takabilirsiniz.

Reklam
Reklam

İnce ve uzun bir kum saatiyseniz büyük çantalar kullanabilirsiniz. Kısa boyluysanız biraz daha orta boylu çantalar tercih edebilirsiniz. Kum saati vücudu olanlar ten ve saç renklerini de dikkate alarak istedikleri aksesuarları kullanabilirler.

[Nasıl TV - Kum saati tipi vücudu olanlar aksesuar seçerken nelere dikkat etmelidir?](http://www.nasil.tv/Kum-saati-tipi-vucudu-olanlar-aksesuar-secerken-nelere-dikkat-etmelidir)