Kumbarada Biriktirip Fuarda Harcadılar

Hanönü Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kitap okumayı teşvik projesi kapsamında kitap fuarı açıldı.

Hanönü Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kitap okumayı teşvik projesi kapsamında kitap fuarı açıldı.

İlçe kütüphanesinde Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş'ın açılışını yaptığı fuara, Hanönü Kaymakamı Mustan Barış İşler, Hanönü Belediye Başkanı Şükrü Özün, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziver Kaplan, resmi daire amirleri, köy muhtarları, öğrenci velileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Hanönü Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile özel bir kitap evi tarafından kitap okumayı teşvik projesi kapsamında başlatılan "Kitap Kumbaram" kampanyası sonucunda açılan kitap fuarı ilgi gördü.

Reklam
Reklam

3 bin 800 çeşit ve 40 bin kitabın sergilendiği fuarda öğrenciler sömestri tatilinde kumbaralarına biriktirdiği paralarla kitap alırken vatandaşlarda ilgi çektikleri kitaplardan satın aldılar.

Fuara katılan Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hanönü ilçesinde açılan kitap fuarını çok olumlu bulduğunu belirterek, "Bu konuda hizmeti olan kaymakama ve ilgililere teşekkür ederim" dedi.

Kastamonu'da bu tarz fuarların artması gerektiğini kaydeden Bektaş, kendilerinin de bu konuda üzerlerine ne düşüyorsa seve seve üstleneceklerini belirtti.

Hanönü Kaymakamı Mustan Barış İşler de Hanönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçedeki esnaflara ve öğrencilere kumbara dağıtıldığını belirterek, bu kumbaralarda biriken paralarla öğrencilerin kitap alacaklarını söyledi. Amaçlarının ilçede başta gençler olmak üzere tüm bireylere kitap okuma alışkanlığı ve sevgisini kazandırmak olduğunu ifade eden İşler, 3 gün sürecek fuara tüm Hanönülü ve Kastamonuluları beklediklerini vurguladı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Hasan Yılmaz - Mehmet Tuğcu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: