Kumbaralarda Para Değil, Kitap Birikti

SİİRT (AA) - Siirt Zübeyde Hanım Lisesi'nce hayata geçirilen "Kitap Kumbarası" projesiyle kentin farklı yerlerine konulan kumbaralara bırakılan kitaplar, köy okullarına dağıtıldı.

SİİRT - Siirt Zübeyde Hanım Lisesi'nce hayata geçirilen "Kitap Kumbarası" projesiyle kentin farklı yerlerine konulan kumbaralara bırakılan kitaplar, köy okullarına dağıtıldı. Kentin 3 farklı noktasına bırakılan ve vatandaşların kitap bıraktığı kumbaralarda biriken kitaplar, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Şeker, Okul Müdürü İdris Yolbaş ve Okul Aile Birliği Başkanı Misbah Yılmaz'ın da katılımıyla Eruh ilçesine bağlı Bağgöze Ortaokulu ile Kekliktepe Ortaokulu'nda düzenlenen törenlerle öğrencilere verildi. Şeker, törende yaptığı konuşmada, bugüne kadar hayata geçirdiği projelerle dikkatleri çeken Zübeyde Hanım Lisesi'nin "Kitap Kumbarası" projesinin, köy okullarının kitap ihtiyacının karşılanmasında önemli olduğunu söyledi. Öğrencilere kitap okumanın önemini anlatan Şeker, "Kitaplar, dünyayı gezme biletlerimizdir ve değişik yerleri gezmemizi, değişik fikirler hakkında bilgi edinmemizi, değişik insanları tanımamızı sağlar. Hayata farklı açılardan bakmamızı sağlayan kitaplar, hayatı daha farklı anlamlandırmamızı sağlar" diye konuştu. Proje sayesinde toplanan kitapların, yüzlerce öğrenciye ulaşmaya başladığını kaydeden Şeker, projede emeği geçenlere teşekkür etti. Okul Müdürü İdris Yolbaş ise projelerinin önümüzdeki yıl da süreceğini, projeye vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. Projeyle kısa sürede yüzlerce kitap topladıklarını bildiren Yolbaş, şunları kaydetti: "Kentin farklı noktalarına bıraktığımız kumbaralara lise ve üniversite öğrencileri başta olmak üzere, tüm vatandaşlardan tam destek geldi. Proje ile topladığımız kitapları, köy okullarına dağıtmaya başladık. Kumbaralara konulacak kitaplar, kitap ihtiyacı olan köy okullarına dağıtılmaya devam edilecek."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: