'Kumbaram Dolsun Van'a Okul Olsun' kampanyası meyvesini verdi

Milli Eğitim Bakanlığı desteğiyle Kimse Yok Mu Derneği ve Gonca Dergisi'nin başlattığı 'Kumbaram Dolsun Van'a...

Milli Eğitim Bakanlığı desteğiyle Kimse Yok Mu Derneği ve Gonca Dergisi'nin başlattığı 'Kumbaram Dolsun Van'a Okul Olsun' kampanyasında minik öğrencilerin desteğiyle 7 bin lira toplandı. Samsun’da kampanyaya destek veren Feza Eğitim Kurumları adına Bafra Özel Delta İlköğretim Okulu Toplantı Salonu’nda bir program düzenlendi. Programda kampanyaya katılan öğrencilerin topladığı 7 bin lira, Okul Müdürü Kadir Yaşa tarafından çek olarak Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şube Müdürü Cemil Başbay’a teslim edildi.

Reklam
Reklam

Kampanya hakkında değerlendirmede bulunan Gonca Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Ahmet Gökçe, şunları söyledi: “Van’daki depremle birlikte yeniden gündeme gelen 'Kimse yok mu?' nidası, gök kubbede yankılanan ne ilk imdat çığlığıydı ne de son. Biz, bu kez istedik ki bahsi geçen çocuk çığlıklarının muhatabı kendi akranları olsun. Bu doğrultuda neler yapabiliriz düşüncesi bizi bu kampanyaya ulaştırdı. Gonca’nın ocak sayısıyla birlikte promosyon olarak 100 bin kumbara dağıttık. Daha sonra gerek dergimize gerekse Kimse Yok Mu şubelerine gelen istekler doğrultusunda bir o kadar kumbarayı daha kardeşlerimize ulaştırdık. Hedefimiz, Gonca dergisini tutan küçük ellerin kardeşlerinin ellerini de tutmasıydı. Bunu ailelerinden, öğretmenlerinden yardım almadan kendi gayretleriyle ortaya koysunlar istedik. Çift haneli rakamlara bile ulaşamayan harçlıklarını kardeşleriyle bölüşsünler istedik. Buradaki öncelikli maksadımız, okur kitlemizi oluşturan 9-11 yaş grubundaki çocuklara yardım etme hissini kazandırmaktı. Gonca takipçilerini, 'Ateş sadece düştüğü yeri değil, beni de yakar' hassasiyet çizgisine çekebilmekti. İkinci maksadımız da küçük birikimlerle bile neler yapılabileceğini; Yaradan dileyince azın çoklardan bol olabileceğini göstermekti. Çok şükür durup bu günden baktığımızda bu iki maksadımızın da isabetli olduğunu görüyor ve sevinç duyuyoruz.”

Reklam
Reklam

Kampanyaya minik okuyucuların ilgisinin çok yüksek olduğunu ve kampanya sonucu bir okul düşünürken birkaç okul yapımını düşündüklerini vurgulayan Genel Yayın Yönetmeni Gökçe, “Kampanyamız ocak ayının ilk günü itibariyle başlamıştı, şubat ayının son günü itibariyle de bitecek. Hâl böyle olunca, ilk günden harçlıklarını biriktirmeye başlayan kardeşlerimizin pek çoğunun kumbaraları doldu. Hatta bizden ikinci, üçüncü kumbarayı isteyip onları da dolduranlar bile oldu. Takvim daraldıkça teslimatlar da arttı tabii olarak. Dolayısıyla bu günlerde epey meşgul olduğumuzu söyleyebiliriz. Bu günkü manzara kampanyayı organize eden bütün arkadaşlarımızı hayretler içerisinde bırakıyor. Bu kadarını biz bile beklemiyorduk kampanyamızı başlatırken. 'Bir okul inşa edebilirsek ne mutlu' diye düşünürken şimdilerde üç hatta beş okulun hayalini kuruyoruz.” diye konuştu.

Programda konuşan Okul Müdürü Kadir Yaşa, "Van’da meydana gelen deprem sonrası tüm Türkiye’nin yardım için seferber olduğu bir zamanda bizler de Delta Koleji olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalıştık. İlk olarak ayni yardımlarda bulunduk. Birde işbirliği ile başlatılan 'Kumbaram dolsun Van'a okul olsun' kampanyasına katılarak öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizle seferber olduk. Acılar paylaştıkça azalır düşüncesiyle hareket ederek elimizden gelen bütün gayretleri seferber ettik. Amacımız nerede bir ihtiyaç sahibi varsa oraya ulaşmaktır. Böyle bir kampanyada bizi yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Bütün kampanyalara iştirak eden okul yönetimi ve öğrencilere teşekkürle başlaşan Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şube Müdürü Cemil Başbay da şöyle konuştu: "Hiçbir ülkede, hiçbir yerde görülmeyen bir duyarlılığı biz Kimse Yok Mu Derneği’nde görev yaptığım günden beri görüyorum. 7’den 7’e çoluk çocuk, zengini fakiri, genci ihtiyarı bu tür kampanyalara böyle destek veren başka hiçbir millet yok. İşçisinden öğrencisine herkes yardım ediyor. Destek veren herkese şükranlarımı sunuyor çok teşekkür ediyorum.”

“Bugünün anlamı çok büyük. Böyle bir programdan bulunmaktan onur duyuyorum.” Diyen Gonca Dergisi Ürün Müdürü Muhsin Küçükbarutçu şunları söyledi: "Kampanyaya destek veren herkesi kutluyorum. Gonca Dergisi 2002’den beri yayın hayatına devam ediyor. Birçok sosyal sorumluluk projesini de imza attı. Van’a çeşitli anlamlarda büyük yardımlar yapılmaktadır. Buradaki en önemli faktör minik ellerin biriktirdiği o küçük yardımların manevi değeri çok büyük. Küçük büyük demeden bu yardımlar en iyi şekilde Van’a ulaştırılacak."

Reklam
Reklam

Kampanyaya iştirak eden başta eğitim kurumu olmak üzere Kimse Yok Mu Derneği ve Gonca Dergisi yöneticilerine teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunlar ise "Toplumumuzun yardımseverlik duygularının körelmediği ve yok olmadığını en iyi şekilde ortaya konulmuştur. Çocuklarımızı bu şekilde yetiştiren annelere babalara ve öğretmenlerine çok teşekkür ediyoruz. Öğrencinin harçlığının bir bölümünü kardeşlerine yardım için göndermesi bir eğitim işidir. Bu kampanyaya destekte bulunan herkesi kutluyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından Van'a gönderilen mektuplar ve bunlara verilen karşılıklar ile öğrencilerin Van depremi için yazdığı şiirler öğrenciler tarafından okundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz