Kumcu Çini’de uluslararası etkinlik

İtalya, Romanya, Polonya, Almanya, Letonya, İspanya ülkelerinden gelen öğrenci ve öğretmenler İznik İz-Kum Kumcu

İtalya, Romanya, Polonya, Almanya, Letonya, İspanya ülkelerinden gelen öğrenci ve öğretmenler İznik İz-Kum Kumcu Çini’de çini yaparak el sanatlarını yaşayarak öğrendiler.

Orhangazi Tuna Ortaokulu AB Comenius Projesi kapsamında İtalya, Romanya, Polonya, Almanya, Letonya, İspanya ülkelerinden gelen öğrenci ve öğretmenler ile birlikte, yerel el sanatları tanımak amacı ile Kumcu Çini’de çini boyaması yaparak workshop yapıldı. İz-Kum Kumcu Çini Pınar Kumcu ise İznik’in tanıtımında katkıda bulunmaktan ve Türkiye ve dışarıdan gelen öğrencilere, öğretmenlere ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek teşekkür etti. İznik Genç İş Adamları Dernek Başkanı Mehmet Kumcu ise misafirlere dalından yeni toplanan erikleri ikram etti. Öğrenciler Kumcu Çininin doğa ile iç içe olan muhteşem kafeteryasında hem çini tabaklarını boyadılar hem de İznik eriğinin de eşsiz tadına baktılar. Öğrenciler kendi yaptıkları çinileri fırınlandıktan sonra ülkelerine hatıra olarak götürdüler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: