Kumluca CHP çelenk koydu

Çelenk Koyma törenleri ve kutlamalara yeni düzenleme getirilince Siyasi parti temsilcileri çelenk koyamadı

Çelenk Koyma törenleri ve kutlamalara yeni düzenleme getirilince Siyasi parti temsilcileri çelenk koyamadı Kumluca Cumhuriyet Halk Partisi ilçe örgütü bu yasağı delerek Bugün Saat 12:45 de Kumluca CHP ilçe başkanlığında toplanarak Cumhuriyet Meydanına yürüdü ilçe başkanı Arif Kocacık Atatürk Anıtına Çelenk koyduktan sonra Saygı duruşu ve istiklal Marşı okundu.

Daha sonra ilçe Başkanı Arif Kocacık Bir basın Açıklaması yaptı:

Atatürk ilke ve inkilaplarını özünden benimsemiş Cumhuriyet sevdalısı arkadaşlarım Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun. Bizlere artık milli bayramlarımızda Atamızın karşısını çıkıp saygımızı ona olan minnet ve şükran duygumuzu ifade etmek için çelenk koymamıza izin vermiyorlar. Ama biz Atatürk’ü anmak için , ismet paşayı, Kazım Karabekir'i, bu ülkeyi düşman işgalinden kurtaran, İstiklal Savaşı şehitlerimizi anmak için kimsenden izin almayacağız. Çünkü Atalarımız Cumhuriyeti kurarken kimseden izin almamıştır. Bizde kutlarken kimseden izin almayacağız.

Reklam
Reklam

Recep Tayyip Erdoğan bunu böyle bile! ! !

Akp diktatörlüğüne ve faşizmine boyun eğmiyeceğiz. Atatürk’ü bu halka unutturamayacaksınız. Dün il başkanımda söyledi Atatürk halkının gözünde acaba nerede? diye periyodik bir şekide anketler yaptırılıyor bu ülkede. İl başanımızın dediği gibi ellerinde olsalar bir kalemde silecekler. Ama cesaret edemiyorlar. Bizler bu topraklarda yaşadığımız sürece Atatürk ilke ve inkilapları sonsuza kadar yaşayacak bu ülkede. Milli bayram coşkumuzu, Atatürk’ümüzü Cumhuriyerimizi hiç kimse yok edemiyecektir. Cumhuriyetimizi korumak ve onu yüceltmek onurlu kişilerin rejimidir. Ve biz bu rejimin bekçisi olmaktan gurur duyan bir toplumuz. 29 Ekim 1923 te Atatürk’ün Türk ulusuna bıraktığı en büyük miras Cumhuriyet’tir bir diğeri ise Cumhuriyet Halk Partisidir. Bizler 89 yıllık köklü tarihi olan Cumhuriyetimize ve Cumhuriyet Halk Partisine sonuna kadar sahip çıkacağız. Bize Cumhuriyet Atalarımızdan miras kaldı onu sana vermeyeceğiz. Cumhuriyet bize millet olma ve dünya milletlerinin onunrlu bir üyesi olama bilincini kazandırmış yüce bir değerdir. Bizler laik ve demokratik yapıdan taviz vermeden liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda yürümeye devam edeceğiz. Cumhuriyeti yüceltip sürdürmek her Türk milletinin boynunun borcudur. . Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89. Yıldönümünü kutlar , başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal savaşı şehitlerimizi şükranla, minnetle ve saygı ile anarız… Cumhuriyet bayramınız kutlu olsun.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: