Kumluca ve Finike'li işadamları Azerbaycan'da

KİAD(Kumluca iş adamları derneği)-FİGİAD (Finike iş adanmları derneği)ortak hareketi ile Azerbaycan’a iş gezisi organize edildi.

Kumluca iş adamları derneği (KİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Apdil Şengönül ve Kumluca iş adamları derneği (KİAD) genel sekreteri Tayfun Malçok'un Haber Ajansımıza yaptıkları açıklamada:

" KİAD(Kumluca iş adamları derneği)-FİGİAD (Finike iş adanmları derneği)ortak hareketi ile Azerbaycan’a iş gezisi organize edildi. Katılımcıların gezi sonucundaki ortak görüşü” hayal ettiğimiz gibi bir ülke değilmiş.” Oldu. Modern, çağdaş, temiz sokakları olan, düzgün ve geniş yollara sahip bir ülke.

Azerbaycan, Asya kıtasın giriş kapısı olması niteliği ile önemli bir ülke. Ülkemizle ilgili ilişkileri de iyi seviyede.

Reklam
Reklam

Ticari olarak bizim iş adamlarımız için cazip sayılan fırsatlar var. Azeri ticareti genel olarak Rusya’ya müteveccih gerçekleşiyor. Ülkede üretim az, genelde ithalat ağırlıklı. Azerbaycanın en büyük gelir kaynağı petrol ve doğal gaz.

Azerbaycan da sayısı on iki bini aşan Türk yaşıyor. Türkler bu ülkede okullar açmış, iş adamları derneği kurmuşlar, diyalog merkezleri açmışlar, üniversiteler inşa etmişler. İş ve sosyal hayatın her kısmında Türk’ler oldukça aktifler.

Gezi hedeflerimizde; bölgemizde sermayeye sahip insanımızı dışarıya açmak, elinde yetenek olan zanaatkârlarımızı Dünya coğrafyasına tanıtmak. Türkiye’nin mana köklerini Dünya’ya aktarmak, Dünya’yı da Türkiye’ye tanıtma gayretindeyiz. Globalleşme yarışında Türkiye’yi de ön sırlara taşımak istiyoruz.

Önümüzdeki zamanlarda Kıbrıs, Mısır, Gürcistan gezileri yapmayı planlıyoruz. "

(Kumluca İşadamları Derneği)

Yön.Kur.Bşk. :APDİL ŞENGÖNÜL

Genel Sekreter :TAYFUN MALÇOK

http//www.kiad07.com/

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: