Kumluca'da 13. Geleneksel Tarım ve Seracılık Festivali-Festival etkinlikleri kapsamında, ilk defa acı sivri biberyeme yarışması düzenlendi

Kumluca'da düzenlenen 13. Geleneksel Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında ilk defa acı sivri biber yeme yarışması düzenlendi.

Kumluca'da düzenlenen 13. Geleneksel Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında ilk defa acı sivri biber yeme yarışması düzenlendi.

Kumluca Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen acı sivri biber yeme yarışmasına, 2'si kadın 13 yarışmacı katıldı. Jüri üyeleri, yarışma öncesi biberleri hassas terazide tarttı. Her biri 3 kilo 300 gram olan biber kolilerinin yanına, yarışmacıların ağızlarının acısını gidermesi amacıyla bir kilogramlık paketlerde domatesler konuldu.

Kumluca Kaymakamı Salih Işık ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya tarafından başlatılan yarışmada, yarışmacılar 5 dakika içinde en fazla acı sivri biberi yemek için mücadele etti. Acı sivri biberleri yerken, yarışmacılar zaman zaman zor anlar yaşadı. Süre bitimi sonrasında 220 gram acı sivri biber yiyen Murat Kığılı birinci, 180 gram biber yiyen Tacettin Şeran ikinci ve 140 gram biber yiyen Havva Avşar ise üçüncü oldu.

Reklam
Reklam

Birici olan Murat Kığılı'ya ödülünü Kaymakam Işık ile Belediye Başkanı Çetinkaya verdi. Diğer yarışmacılara da duvar saati ile çeşitli hediyeler verildi.

Kaymakam Salih Işık yarışma sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en güzel biberinin, en güzel domatesinin ilçede yetiştiğini, bundan dolayı da Kumluca'yı seracılıkta 'başkent' olarak gördüklerini söyledi. Işık, tüketicilerin Kumluca'nın domatesini, biberini gönül rahatlığıyla tüketebileceklerini bildirdi.

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da Türkiye'de tarım denilince ilk akla Kumluca'nın geldiğini belirtti. Son günlerde tarım ürünleri üzerinde farklı spekülasyonların olduğunu ifade eden Çetinkaya, "Biz de bu etkinliğimizde, medya huzurunda, vatandaşlarımızın önünde böyle bir yarışma yaparak önce kendi ürettiğimiz ürünleri tüketmek istedik. Bu yarışma ilkti, çok güzel oldu. Gelecek yıllarda bu yarışmayı daha iyi bir şekilde organize edeceğiz" dedi.

Yarışmanın birincisi Murat Kığılı da festivalin halkın kaynaşması, birlik ve beraberliği için güzel bir organizasyon olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Acı biberi çok sevdiğini ifade eden Kığılı, "Ben günde bir kase acı biber tüketiyorum. Bu tükettiğim biberlerde benin ancak bir saatlik ihtiyacımı karşılar" dedi.

Bir gazetecinin "Acı var mı, acı-" diye sorması üzerine Kığılı, "Şu anda acı yok" diyerek esprili cevap verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: