Kumluca'da Derin Deniz Deşarj Projesinin Yapımına Başlanıldı

Kumluca Belediyesi Atıksu Biyolojik Arıtma Tesisine, Mavikent ve Beykonak beldelerinin katılmasıyla Derin Deniz Deşarj Projesinin yapılmasına başlanıldı.

Kumluca Belediyesi Atıksu Biyolojik Arıtma Tesisine, Mavikent ve Beykonak beldelerinin katılmasıyla Derin Deniz Deşarj Projesinin yapılmasına başlanıldı. Derin Deniz Deşarj Projesinin vana odası ve terfi merkezinin temeli atılarak projeye başlandı. Önümüzdeki günlerde sistemin borulama çalışmalarına başlanacağı kaydedildi. Çalışmaları inceleyen Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İller Bankası İhale Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ihale sonunda Derin Deniz Deşarjı Projesinin hayata geçirilmesiyle altyapıdaki en son aşamanın tamamlanacağını söyledi. Atıksu Biyolojik Arıtma Tesisine entegre olan Derin Deniz Deşarjı Projesinin bin 600 metreden oluştuğunu ifade eden Çetinkaya, bu uzunluğun 600 metresinin karada, diğer kısmının ise denizde olduğunu anlattı. Çetinkaya, şöyle konuştu: "Yapılacak çalışmalar sonuçlandığında denizin 35 metre altında, difüzör hattı yardımıyla arıtılmış atık suyu açık denize deşarj etmiş olacağız. Kumluca'mız tüm bu çalışmalar sonucunda altyapısının tüm eksiklerini çözümlemiş, Antalya bölgesinde tek ilçe olacak. Böylece ilçemiz kıyı şeridi daha temiz bir görünüme kavuşmuş olacak."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: