Kumluca'da Hedef, Eğitimde Ilk Üçe Girmek

 Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk başkanlığında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle 2013-2014 eğitim öğretim yılı değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk başkanlığında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle 2013-2014 eğitim öğretim yılı değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, eğitim öğretimdeki başarının daha da artması için gereken hassasiyeti gösterdiklerini ve bu konuda bireysel başarı gösteren idareci ve eğitimcileri ödüllendirdiklerini söyledi. İlçede okullaşma oranının yüzde 100, okuma yazma oranının ise yüzde 97'lerde olduğuna değinen Baştürk, eğitimdeki başarının yükselmesine katkı sağlayan herkese teşekkür etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şahin, ilçede 10 lise, 23 ortaokul, 21 ilkokul ve anaokulunda yaklaşık 16 bin öğrencinin eğitim öğretim gördüğünü söyledi. Kumluca'nın 2011-2012 eğitim öğretim yılında yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş değerlendirmesinde Antalya ilçeleri arasında 14'üncü sırada yer aldığını belirten Şahin, 2012-2013 eğitim öğretim yılında ilçenin 9'uncu sıraya, 2013-2014 yılında ise 5'inci sıraya yükseldiğine işaret etti. Şahin, şöyle konuştu: "İlçemiz eğitim öğretim seviyesinde her geçen gün bir üst basamağa yükseliyor. LYS henüz açıklanmadığı için bir değerlendirme yapılamadı ancak Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş değerlendirmesine göre şu anda 19 ilçe arasında beşinci sırada bulunuyoruz. İnşallah gelecek yıllardaki hedefimiz ilk üç ilçe arasında yer almak. Bu konuda okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz büyük gayret içerisindeler. Ben bu başarıya katkı sağlayan tüm arkadaşlarımıza, öğrencilerimize teşekkür ediyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: