Kumlucalı işadamları, Vanlı depremzedelere sahip çıktı

Van’lı depremzedelere Kumluca İşadamları Derneği(KİAD) sahip çıktı.KİAD tarafından düzenlenen evlere yerleştirilen depremzedelerin çoğu ihtiyaçları dernek...

Van’lı depremzedelere Kumluca İşadamları Derneği(KİAD) sahip çıktı.KİAD tarafından düzenlenen evlere yerleştirilen depremzedelerin çoğu ihtiyaçları dernek üyeleri tarafından karşılanıyor. Kumluca’ya yerleşen Vanlı depremzedeleri misafir ettikleri evde ziyaret eden dernek yetkilileri depremzedelerin ihtiyaç malzemelerini kendi elleriyle teslim etti. Aileleriyle birlikte gelen depremzedelere ev sahipliği yapan Kumlucalılar, gelen aileler içerisinde çalışabilecek olanlara ise iş imkanı sağlıyor.

Dernek Genel Sekreteri Tayfun Malçok, Van'da yaşanan depremin ardından bütün Türk halkının bu acıyı paylaşma adına elinden gelen bütün gayreti sarf ettiğini ifade etti. Kumluca'ya gelen Vanlı depremzedeleri en iyi şekilde misafir etmek istediklerini belirten Malçok, "Kumluca İşadamları Derneği ve üyeleri olarak elimizden gelen imkanları depremzede kardeşlerimizin için kullanacağız. Onlar bizim misafirlerimiz. Memleketlerine geri dönene kadar onları en güzel şekilde ağırlamak istiyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Van’da yaşanan depremin ardından Türkiye’de yaşanan kardeşlik havasından çok etkilendiğini belirten Dernek Başkanı Apdil Şengönül de, ellerinden gelen imkanları depremzedeler için kullanacaklarını söyledi. Kumluca’ya gelen depremzedelere dernek olarak sahip çıktıklarını ifade eden Şengönül, "Memleketlerinden ayrılmak zorunda kalan kardeşlerimize Kumlucalılar olarak kendi evlerinde kaldıkları bir ortam sağlamayı amaçlıyoruz. Onların acılarını paylaşıyoruz." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz