Kumluca'nın Maskotu Lamalar 'kum' Ve 'luca'

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA Kumluca Belediyesi'ne bağlı Sarnıç Tepesi Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvan çeşitliliğini artırmak amacıyla Bursa Hayvanat Bahçesi'nden hayvan değişimiyle erkek ve

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA Kumluca Belediyesi'ne bağlı Sarnıç Tepesi Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvan çeşitliliğini artırmak amacıyla Bursa Hayvanat Bahçesi'nden hayvan değişimiyle erkek ve dişi lama getirildi. Yeni evlerine yerleştirilen lamalar, hayvanat bahçesini ziyaret eden vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Kısa sürede ilçenin maskotu haline gelen lamaların erkeğine 'Kum', dişisine ise 'Luca' adı verildi.
Hayvanat bahçesinde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı AK Partili Hüsamettin Çetinkaya, 'Kum' ve 'Luca'yı besledi. Hayvanat bahçesinde kanatlı ve memeli hayvan sayısının 650 civarında olduğunu söyleyen Başkan Çetinkaya, "Amacımız, sayının çoğalmasının yanında hayvan çeşitliliğini de artırarak halkımıza farklı hayvanları tanıma ve görme fırsatı sunmak. Özellikle çocuklar, çevre ilçelerden gelen vatandaşlarımız hayvanat bahçemizi ziyaret ediyor. Hayvan çeşitliliğini artırıp sayısını çoğalttığımız zaman buranın ilçemizin cazibe merkezi olacağını düşünüyorum" dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı veteriner hekim Süleyman Falay da lamaların sağlıklı olduğunu aktarırken, 'Kum' ve 'Luca'nın kısa süre içinde yeni ortamlarına alıştığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: