Kumluca'ya Fakülte Kurulmasını Talep Ettiler

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret eden Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya başkanlığındaki heyet, ilçeye fakülte talebinde bulundu.

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret eden Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya başkanlığındaki heyet, ilçeye fakülte talebinde bulundu. Çetinkaya başkanlığındaki Eğitim Vakfı ve Kumluca Portakal Çiçeği Derneği üyeleri, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'yi makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Çetinkaya, ilçede inşaatı devam eden 3 bin öğrenci kapasiteli meslek yüksekokulunun fakülteye çevrilmesini istediklerini söyledi. Şu anda kaba inşaatı ile üst yapısı biten binayı 2014-2015 eğitim öğretim döneminde kullanılabilmesi için mayıs ayında rektörlüğe teslim edileceği ifade eden Çetinkaya, çalışmaların hızlı bir şekilde ilerlediğini bildirdi. İnşaatın bu noktaya gelmesinde hayırseverlerin katkısının büyük olduğunu dile getiren Çetinkaya, "Bizler de hayırseverlerimizin katkılarına karşılık isimlerini derslikler, kütüphane, laboratuvar gibi bölümlere verdik. Geri kalan kısımları da yine hayırseverlerimizle tamamlayarak mayıs ayında binayı teslim etmeyi planlıyoruz" dedi. Fakültenin sosyokültürel açıdan ilçeye çok şey kazandıracağını vurgulayan Çetinkaya, "Liseler düzeyinde ilçeler arasında eğitimde öndeyiz. Bu liderliğimizi fakültemizle birleştirerek kente lokomotif olacak, vizyon koyacak ve ilçemize katkıda bulunacak bir başarıya daha imza atmak istiyoruz" diye konuştu. Kurtcephe de üniversitenin başarıları ve bilimsel çalışmalarıyla Türkiye'de 3'üncü sıraya yükseldiğine dikkati çekerek, özellikle yüz nakli konusunda Amerika'yı geçerek dünya ikincisi olduklarını belirtti. Kurtcephe, şöyle konuştu: "Antalya'mızın ilçeleri de eğitim konusunda birbirleriyle yarışıyor. Kumluca'ya güzel bir bina yapıldı. Bunun içini doldurmak bizlerin görevi. Altyapı olduktan sonra her konuda yardımcı olmaya hazırız. Kumluca için gerekli çalışmalara başlayıp fakülte için birlikte karar vermenin daha uygun olacağını düşünüyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: