Kumsalların Ressamı İtalya'da Büyük Bir Başarıya İmza Attı

Kumsalların ressamı olarak tanınan İzmir'in ünlü ressamı Evlin Öztürk, İtalya Floransa merkezli Regolad Arte Vakfının...

Kumsalların ressamı olarak tanınan İzmir'in ünlü ressamı Evlin Öztürk, İtalya Floransa merkezli Regolad Arte Vakfının düzenlediği Uluslararası Resim Yarışması'nda üç eser arasına girdi.

İtalyan Floransa merkezli Regolad Arte Vakfı'nın düzenlediği

Uluslararası Resim Yarışması'nda yüz kişiye yakın katılımcı arasında ön elemesi gerçekleşen yarışmada Evlin Öztürk'ün eseri ilk 15'e girmeyi başardı. Daha sonra dünyadan ve İtalya'dan sergilenecek resimlerin arasında Evlin Öztürk'ün eserinin de bulunduğu resim ilk üç eser arasına girdi. Kendi geliştirdiği karışımlar ile kum dokusunda sgratto ve boya tekniğinde usta olan sanatçı, şöyle konuştu: "Büyük bir sevinç ve heyecanla yarışmanın sonucunu öğrendim. Bunun üzerine hiç vakit kaybetmeden eserimin orijinalini İtalya Floransa'daki vakıf merkezine gönderdim. İtalya gibi sanatın başkenti sayılabilecek bir ülkede uluslarası bir yarışmada derece ile ödüllendirilmek, tarifi çok zor. Çok büyük bir heyecan. Çok büyük bir onur."

Reklam
Reklam

Çok değerli sanatçılar ile bu yarışmaya katıldığını anlatan Öztürk, şunları söyledi: "Floransa merkezli sergide eserimin bulunması beni oldukça heyecanlandırdı. Çünkü bunun devamı gelmeli diyorum kendime, daha nasıl başarılı olabilirim, bu açılan yolda nasıl ilerleyebilirim, çok çalışmalıyım, çok eser üretmeliyim ki bu güven duygusunun hakkını verebileyim. Sanırım yarışmada ödül almak önce bir şok, sonra bir heyecan ve mutluluk, en sonrasında ise büyük bir sorumluluk omuzuma biniyor"

İzmir'in genç ressamlarından Evlin Öztürk, bu yarışmada alacağı ödülün kendisine; İtalya'ya açılan bir kapı olacağını ve Avrupa ülkelerinde de derece getirmesini istediğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: