Kumu Eleyerek Tarihi Eser Arama Çalışmaları-Çatalzeytin'de Balıkçı Barınağından Çıkarılan Kumda Sikke Bulunması Üzerine, 10 Bin Metre Küp Deniz Kumunun Elekten Geçirilmesi Çalışmaları Devam Ediyor

Çatalzeytin'de balıkçı barınağından çıkarılan kumda sikke bulunması üzerine başlatılan 10 bin metre küp deniz kumunun elekten geçirilmesi çalışmalarında şimdiye kadar

Çatalzeytin'de balıkçı barınağından çıkarılan kumda sikke bulunması üzerine başlatılan 10 bin metre küp deniz kumunun elekten geçirilmesi çalışmalarında şimdiye kadar bulunan sikke sayısı 946'ya ulaştı.

Ginolu barınağında, belediyenin geçen yıl temizlik çalışması sırasında çıkarılan kum ve çakıllarda, bir vatandaş tarafından altın ve bakır sikkeler bulunması üzerine, Kastamonu Müze Müdürlüğü tarafından başlatılan tarihi eser arama çalışmaları devam ediyor.

Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı çalışmalarda şimdiye kadar 10 adet Venedik, 44 adet Büyük Avrupa, 1 adet Grek, 5 adet Bizans, 886 adet Osmanlı ve Selçuklular'a ait olmak üzere toplam 946 altın ve bakır sikke bulundu.

Reklam
Reklam

Çalışmalar için balıkçı barınağına İlçe Özel İdaresi'ne ait eleme makinesi kuruldu. Araştırmanın kum yığınlarından sonra deniz içinde de devam edeceği öğrenildi.

Çatalzeytin Belediye Başkanı Musa İhsan Uğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ginolu barınağının, ilçelerinin önemli merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Kastamonu'da yapılacak Turizm Çalıştayı'nda konuyu ilgililerin bilgisine sunacağını ifade eden Uğuz, "Buradaki kültür varlıklarımız tümüyle açığa çıkarılmalı" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: