Kundakçıları üniversite öğrencisi organize etmiş

Mersin’de korsan gösteriler düzenleyerek kundaklama yapan çocukları üniversite öğrencisi M.K’nin (20) organize ettiği belirlendi.Mersin Emniyet...

Mersin’de korsan gösteriler düzenleyerek kundaklama yapan çocukları üniversite öğrencisi M.K’nin (20) organize ettiği belirlendi.
Mersin Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 9 Ekim’de Demirtaş Mahallesinde iki market ile mobese direği ve polis ekiplerine molotof kokteyli atan örgüt yandaşlarını yakalamak için çalışma yaptı. Olayın gerçekleştiğinden bu güne kadar geçen sürede olaylara karıştıkları ileri sürülen 7 kişi yakalanırken 6’sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Çocukların sorgusu ve kamera görüntülerinin de yardımı ile çalışmalarını sürdüren ekipler M.K isimli bir genci yakaladı. Yakalanan M.K.’nin Mersin Üniversitesinde öğrenci olduğu, eylemlerin sorumlusu olarak koordine ettiği tespit edildi. M.K. adliyeye sevk edildi.
Öte yandan şahısların çeşitli tarihlerde Alsancak PTT şubesinin yakılması, Demirtaş Mahallesinde 2 aracın kundaklanması, örgütsel içerikli bildiri dağıtılması eylemlerini de gerçekleştirdikleri anlaşıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz