Kundaklama eylemleri kameralara böyle yansıdı

Büyükçekmece ilçesi Esenyurt beldesi Merkez Mahallesi ve Ümraniye ilçesinde kundaklama olaylarıyla ilgili PKK terör örgütü sempatizanı 4 kişi, güvenlik kameralarında yapılan incelemeler ve istihbari çalışmalar sonucu suçüstü yakalandı. Zanlıların kundaklama eylemleri güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nca Büyükçekmece ilçesi Esenyurt beldesi Merkez Mahallesi ve Ümraniye ilçesinde vatandaşlara ait mülk ve tesislere yönelik sabotaj ve kundaklama, vatandaşlar üzerinde korku ve panik oluşturma maksadıyla PKK/KONGRA-GEL terör örgütü sempatizanı 2 şahsın eylem hazırlığı içerisinde olduğu tespit edildi.

Reklam
Reklam

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nca, Büyükçekmece Esenyurt beldesi Merkez Mahallesi'nde 7 Şubat 2008 günü saat 20.00'den itibaren 5 ayrı ekipten oluşan operasyon kuvveti görevlendirildi. Görevli devriyelerin takip ve kontrolleri esnasında Esenyurt beldesi Merkez Mahallesi 1140. Sokak üzerinde yüzü siyah kar maskeli 2 şahsın ellerinde siyah bir çanta ile etrafı gözetleyerek şüpheli hareketlerde bulunduğu görüldü. Jandarma ekiplerinin şahıslara doğru yaklaşması üzerine, 2 kişi, ellerinde bulunan siyah çantayı atarak kaçtı. Olay yerinden kaçan şüpheli 2 şahıs, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerce, yapılan fiziki takip sonucunda yakalandı. Yakalanan 2 şahısla birlikte atılmaya hazır halde 6 adet molotof kokteyli ve bir adet 5 litrelik plastik bidon ele geçirildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerce, olay mahallinde yapılan inceleme sonucu 34 BV… plakalı aracın ön kaput kısmı üzerine yoğun şekilde benzin maddesinin döküldüğü, şüpheli Mehmet G. ve Abdülbaki A.'nın aracı yakmak üzere oldukları, güvenlik kameralarında yapılan incelemeler ve yapılan istihbari çalışmalar sonucunda, 31 Aralık 2007 tarihinde Büyükçekmece AK Parti belde teşkilat binasının önünde bulunan parti otobüsünü yakmaya teşebbüs ettikleri, 5 Şubat 2008 günü Esenyurt Merkez Mahallesi'nde bulunan 2 otomobilin molotof kokteyli atmak suretiyle yakmaya teşebbüs ettikleri değerlendirilen 2 zanlının ellerinin ve elbiselerinin yoğun bir şekilde benzin koktuğu belirlendi.

Reklam
Reklam

Ayrıca 10 Şubat 2008 günü gece geç vakitlerde Ümraniye ilçesi Sarıgazi beldesinde bir otomobili yakmaya teşebbüs eden PKK terör örgütü sempatizanı Ali Ç. ve Ali K. suçüstü yakalandı. Şüphelilerle beraber 3 adet molotof kokteyli ele geçirilirken, yakalanan şahısların aynı zamanda 6 Şubat 2008 tarihinde Ümraniye ilçesi Yenidoğan beldesinde otobüs yakma olayına karıştıkları da tespit edildi.

Şüphelilerden Mehmet G.'nin PKK/KONGRE-GEL terör örgütü üyesi olmaktan sabıkası olduğu ortaya çıktı. PKK terör örgütü sempatizanı olduğu belirtilen 4 zanlı, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.