Kunduzlu Barajı 31 Köyün Içme Suyu Ihtiyacını Karşılayacak

Çorum'un Bayat ilçesinde yapımına başlanacak Kunduzlu Barajı'nın, 31 köyün içme suyu ihtiyacını karşılayacağı bildirildi.

Çorum'un Bayat ilçesinde yapımına başlanacak Kunduzlu Barajı'nın, 31 köyün içme suyu ihtiyacını karşılayacağı bildirildi. Çorum Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, DSİ 5'inci Bölge Müdürlüğünce ocak ayında ihalesi yapılan Kunduzlu Barajı'nın yapım işini üstlenen firma ile 19 Şubat'ta sözleşme imzalandığı belirtildi. Yaklaşık 18 milyon 500 bin liraya mal olacak barajın 51 metre yüksekliğinde olacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Kunduzlu beldesi sınırlarında kalan Kuzguncuk Deresi üzerine inşa edilecek baraj ile Bayat ilçesi, Kunduzlu ve Eskialibey beldeleri ile ilçeye bağlı 31 köyün yıllık 2 milyon 60 bin metreküp içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacaktır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: