KÜ'nün Kütüphane Web Sitesi Görme Engelliler Için Yeniden Tasarlandı

Kastamonu Üniversitesi'nin (KÜ) kütüphane hizmetlerini barındıran web sayfasını görme engelliler için yeniden tasarladığı bildirildi.

Kastamonu Üniversitesi'nin (KÜ) kütüphane hizmetlerini barındıran web sayfasını görme engelliler için yeniden tasarladığı bildirildi.

KÜ'den yapılan yazılı açıklamada, üniversitenin kütüphane hizmetlerini barındıran web sayfası http://kddb.kastamonu.edu.tr adresinin, görme engelliler düşünülerek kullanıcı dostu olarak yenilendiği belirtildi.

Web sayfasından kütüphane otomasyonu, veri tabanları, e-kitap ve açık arşiv sistemine ulaşılabildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Reklam
Reklam

"Merkez Kütüphanesi dermesinde 10 bin 699 kitap, 38 veri tabanı bulunmaktadır. 38 veri tabanı içerisinde 211 bin 450 elektronik kitap, 23 bin 155 adet tam metin e-dergi, 1 milyon adet tam metin tez ve 10 bin adet Türkçe e-kitaba erişim sağlanmaktadır. Üniversitemizin bilimsel birikimini elektronik ortamda depolayarak bilim insanlarının hizmetini sunmak üzere elektronik arşiv sistemi kurulmuş olup, akademik çalışmaların sistemde yer alması için kabullere başlanmıştır. Üniversitemiz açık arşiv sistemine http://earsiv.kastamonu.edu.tr adresinden ulaşılabilmektedir."

Muhabir: Esra Karamuk

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: