Künyesi Olmayan Ürünler Artık Sebze Haline Alınmayacak

Eskişehir Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, yeni kanunun yürürlüğe girmesi ile künyesi olmayan ürünlerin...

Eskişehir Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, yeni kanunun yürürlüğe girmesi ile künyesi olmayan ürünlerin sebze haline alınmayacağını belirterek ‘‘Kayıt altında olan üreticilerimizin mağduriyetinin giderilmesi adına sistemin çalışmaya başlamasını istiyoruz. Belediyelere de uygulama konusunda görevler düşüyor” dedi.

Başkan Bulaşan, yaptığı basın açıklamasında, 1 Temmuz 2013 tarihi itibariyle yürürlüğe giren 5957 Sayılı Hal Mevzuatı Kanunu’nun uygulamaları ve bu konudaki gelişmelere ilişkin bilgiler verdi. Sebze ve meyvelerin ilgili kanuna göre 1 Temmuz itibariyle künyelendirme çalışmalarının başlaması gerektiğini söyleyen Başkan Buluşan, yapılacak olan çalışmanın biran evvel başlamasını istediklerini dile getirdi. Belediyelere uygulama konusunda görevler düştüğünden bahseden Buluşan, ürünlerin ürün künyesi almasıyla üretici maliyetinin düşürüldüğünü hatırlattı.

Reklam
Reklam

Üç senedir yürürlükte olan kanunun ertelenmesinin kayıt altında olanlarla olmayanlar arasında umutsuzluk doğurduğunu söyleyen Buluşan, ‘‘Kayıt altında olan üreticilerimizin mağduriyetinin giderilmesi adına sistemin çalışmaya başlamasını istiyoruz’’ dedi.

YÜZDE 70’E VARAN KAYIT DIŞI SEBZE VE MEYVE

Uygulamada, denetimlerin sistemden yapılacağını söyleyen Başkan Süleyman Buluşan, sisteme girildiğinde ürünün kim tarafından üretildiğinin, nakledildiğinin ve satıldığının tespit edildiğinden bahsetti. Ülkede kayıt dışı sebze ve meyve miktarının yüzde 70’e varan oranlara çıktığını söyleyen Eskişehir Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, ürün künyesi olmayan ürünlerin hale alınmayacağını belirtti. Uygulama 2013’ün sonuna kadar gerçekleştirilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: