Küpesiz kurbanlık satana ceza

GÜMÜŞHANE (İHA) - Gümüşhane Tarım İl Müdürlüğü'nce şap aşısı yapılmayan ve nakil belgesi bulunmayan kurbanlıkları taşıyanlara 823 YTL ile bin 647 YTL ye kadar para cezası uygulanacağı ve araçların en az 3 ay trafikten men edileceği bildirildi.

Gümüşhane Tarım İl Müdürü Ertekin Çolak konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle hayvan hareketliliğinin arttığını, vatandaşların dini görevlerini yerine getirirken, salgın hastalıklarla karşılaşmalarını engellemek istediklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Çolak " Sevk edilecek hayvanlara belediye sınırları içinde belediye başkanlıklarından, köyler de ise muhtarlardan ‘Menşei Şahadetnamesi' almaları ve hayvanların kulak küpe numaraları yazılmalıdır. Nakiller sırasında hayvanların şap aşılı olup olmadığına da bakılacaktır. Nakil belgesi ve kulağında küpe olmayan büyükbaş hayvanların kurbanlık olarak sevkine izin verilmeyecektir. Şap aşısı yapılmayan ve nakil belgesi bulunmayan kurbanlıkları taşıyanlara ve satmaya çalışanlara 823 YTL' den bin 657 YTL' ye kadar para cezası uygulanacak ve araçlar en az 3 ay trafikten men edilecek" dedi.

Müdür Çolak, büyükbaş hayvanların kurban olarak kesilmelerinin ardından, bilgisayar veri tabanından düşülmeleri için küpelerin il ve ilçe tarım müdürlüklerine teslim edilmesini istedi.