Kur bu seviyede kalırsa otomobile zam gelmez

Citroen Genel Müdürü Tatoğlu, kurlardaki sakinliğin devam etmesi durumunda yeni fiyat artışı beklemediğini ifade etti.

CITROEN Genel Müdürü Bahattin Tatoğlu, kurlardaki mevcut durumun devam etmesi durumunda otomobilde zamma gerek olmacayacağını söyledi. Tatoğlu “Fiyat ayarlamalarında ya kurlardaki değişim ya da rekabetin gerçekleştiği kampanyalar önemli rol oynuyor. Kurlardaki seyir şu anki gibi sakin bir şekilde devam ederse, fiyatlarda yukarıya doğru bir gelişme beklenmemeli” dedi. Ocak ayında toplam satışların 29 bin adetle düşük çıkmasının ardından Şubat ayının daha iyi gittiğine dikkat çeken Tatoğlu “Ocak ayındaki düşük pazarın en önemli nedeni, en çok kampanyaların yapıldığı Aralık sonrasında gerçekleşmiş olması. Şubat, Ocak ayına göre daha iyi başladı. Biz pazarın bu ay 40 bin seviyesinde kapanmasını öngörüyoruz” diye konuştu. “Ocak ayında çıkan sonuçlar, yılın tamamı için iyi bir öngörü yapmamıza yeterli değil” diyen Tatoğlu, Citroen olarak, 2012 için pazar beklentilerinin 775 bin adet olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Tatoğlu, Citroen olarak bu yıl 31 bin civarında satış adedi ile yaklaşık yüzde 4’lük bir pazar payı almayı planladıklarını belirtti. Bu yıl Citroen için çok önemli ürün yeniliklerinin olacağını ifade eden Tatoğlu, şu bilgileri verdi: “Mart ayında C1 facelift, sonraki dönemde Berlingo facelift, Mayıs ayında DS5 lansmanı öngörüyoruz. Son çeyrekte bizim için çok önemli olan B-Sedan’ı lanse edeceğiz.

Bayilere yeni kurumsal kimlik

Yenilenen ürün gamımız ve şu an itibariyle tüm yüzde 80’i yeni kurumsal kimliğe geçen bayi yapılanmamız doğal olarak marka imajımıza çok önemli bir katkı sağlıyor. 2012 sonuna kadar tüm bayilerimiz yeni kurumsal kimliğe geçişi tamamlayacak. Bu arada satışlarımızdaki artış markamızın daha fazla görülmesine ve bilinirliğinin artmasına yol açıyor ve marka imajımızı olumlu yönde etkiliyor.”