Kura ne demek? Kura kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türklerin tarihsel sürecine bakıldığında tüm dünyayı etkileyen Kavimler Göçü’nü başlattıkları görülür. Kavimler göçü beraberinde dil etkileşimini de getirmiştir. Türk dilinin farklı kollara ayrılmasına sebep olan olaylardan biri de Kavimler Göçü’dür. Türkçenin farklı kollara ayrılması kelimelerin farklı değişimlere uğramasını sağlamış ve kelime çeşitliliği yaratmıştır. Bu çeşitlilik içinde birbiriyle kökteş olan pek çok kelimenin bilinmemesini doğal hale gelmiştir. Kura kelimesi de Türkçenin kelime çeşitliliğine katkı sağlayan kelimelerden bir tanesidir. Peki, TDK sözlükte X ne demek? Kura TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Türkçe, kökeni nispeten eski olan özgün bir dildir. Tarihsel süreç, Türkçenin farklı lehçelere ayrılmasına neden olmuştur. Bu lehçeler zamanla Türkçenin çeşitlenmesini ve gelişmesini sağlamıştır. Bu çeşitliliğin kaynaklarından biri de kelime hazinesidir. Türkçede pek çok kelime, dil zenginliğini sağlamaktadır. Kura kelimesi de bunlardan biridir. Kura TDK sözlükte ne anlama gelir?

Kura Ne Demek? Kura TDK sözlük anlamı nedir?

  • Kura kelimesinin TDK sözlüğe göre 2 farklı anlamı vardır.
  • Kura kelimesinin kökeni Arapça dilidir.
  • Kura kelimesinin Arapça dilindeki karşılığı ḳurʿa şeklindedir.
Reklam
Reklam

Kura TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. isim İki veya daha çok aday arasında bir sıralama, bir ayırma yapılacağı zaman her birinde bir tek ad yazılı kâğıtları bir araya getirip karıştırdıktan sonra birini çekerek veya özel bir bilgisayar yazılımıyla adları belirleme, ad çekme
  2. Kime veya neye isabet edeceği önceden belli olmayan bir çekimle sonucu belirleme

    Kura Kelimesinin Cümle İçerisinde Kullanımı

    "Okulu bitirirken kurada Karaköse'yi çekince dağda taşta doya doya ata bineceği için seviniyordu." - Necati Cumalı

Kura Kelimesinin Kullanıldığı Atasözleri, Deyimler ve Birleşik Fiiller

kura çekmek kurası olmak

Kura Kelimesinin Kullanıldığı Birleşik Kelimeler

kura efradı kaçın kurası
Anahtar Kelimeler: