Kuraklık, Kurbağa Toplayıcılarını Olumsuz Etkiliyor

EDİRNE (AA) - SALİH BARAN - Yağışların mevsim normallerinin altında seyretmesi, geçimini kurbağa toplayarak sağlayanları zor durumda bıraktı.

Kuraklık, gölet yaptırdı Örs, dernek olarak kuraklık nedeniyle kurbağa yetiştirmeye karar verdiklerini söyledi. Edirne Valisi Hasan Duruer'in katkısıyla Milli Emlak'a ait bir araziye yapay gölet yaptıklarını belirten Örs, "Bir dönümlük araziye yapay göletimizi yaptık. Kurbağalar kaçmasın diye etrafını filelerle ördük, suyla doldurduk. Bir süre sonra kurbağaları üremesi için gölete bırakacağız. Proje sayesinde belirli bir kurbağa sayısına ulaşıldığında, toplayıcılar kuraklıktan etkilenmeyecek" diye konuştu. Örs, dernek olarak geliştirdikleri projeye partner bulmaları halinde kurbağa toplayıcılarını eğiteceklerini vurguladı. Hedeflerinin kurbağaların bilinçli toplanmasını sağlamak olduğunu dile getiren Örs, şunları kaydetti: "Projemiz hazır. Partner bulursak, bu valilik olur, milli eğitim müdürlüğü olur. Eğitim çalışmalarına başlayıp, kurbağa avcılığını bilinçli hale getireceğiz. Çünkü geçmişte 150-200 kurbağa toplayıcısının sayısı 100'lerin altına indi. Bu meslek için yeni nesle eğitim vermek istiyoruz. Kurbağa hangi boyda toplanır, toplama yapılırken sağlığa nasıl dikkat edilir, kurbağa nasıl işlenir gibi konuları işleyerek daha verimli bir kurbağa avcılığını sürdürülebilir hale getirmek istiyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: