Kurallara Uymayanlara Ceza Yağdı

Denizli Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde, başta hız ihlali olmak üzere...

Denizli Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde, başta hız ihlali olmak üzere bin 68 sürücüye cezai işlem uygulandı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün 16-22 Kasım tarihleri arasında yaptığı çalışmalarla ilgili rapor yayınladı. Rapora göre, duraklama ve park başta olmak üzere bin 68 sürücüye ceza kesilirken, hız ihlali yapan sürücü sayısının fazla olması dikkat çekti. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bir hafta içinde 2 bin 933 araç kontrol edildi.

Reklam
Reklam

Yapılan kontroller sonucunda, 160 araç sürücüsüne hız ihlalinden, 63 araç sürücüsüne kırmızı ışık ihlalinden, 78 araç sürücüsüne seyir halinde cep telefonu ile konuşmaktan, 241 araç sürücüsüne duraklama ve park etmenin yasak olduğu yerlere park etmekten, 120araç ve motosiklet sürücüsüne emniyet kemeri ve kask takmamaktan,37araç sürücüsüne ehliyetsiz, yetersiz ehliyet ve alkollü olarak araç kullanmaktan, 36 sürücüye görüşü engelleyici eşya, süs, filmli cam kullanmaktan, 107 araç sürücüsüne muayenesiz araç kullanmaktan, 30 araç sürücüsüne durak harici ve fazla yolcu almaktan, 12 sürücü ve firmaya arızalı takograf ile taşıma sınırı üzerinde yük almaktan, 184 araç sürücüsüne Karayolları Trafik Kanunun diğer maddelerinden olmak üzere toplam bin 68 sürücüye cezai işlem uygulandı. Bunun yanı sıra 118 araç çeşitli eksiklik ve sebeplerden dolayı çekici ile otoparka çekilirken, 44 sürücü hakkında suç tutanağı tanzim edilerek idari para cezası yaptırım kararı verildiği belirtildi.

Denizli Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, okul servis araçları üzerinde de denetimler yaptı. Denetleme yapılan 159 okul servis aracından 9’una rehber personel bulundurmamak, fazla öğrenci almak ve güzergah izin belgesi olmamak ve benzeri. eksikliklerden cezai işlem uygulandığı kaydedildi.

Reklam
Reklam

Denizli’de 16-22 Kasım tarihleri arasında 87 trafik kazası meydana geldiği, ölümün yaşanmadığı bu kazaların 43’ünün yaralamalı, 44’ünün ise maddi hasarlı kaza olarak kayda geçtiği belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: