Kuram ne demek? Kuram kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Kelimeler ilk defa duyulmasa da bazen anlamları merak edilebilir. Farklı dillerde olduğu gibi Türkçede de birçok kelimeye kulak aşinalığı ile alışılır. Bu da zaman zaman bazı kelimelerin anlamlarının araştırılmasına sebebiyet verir. Araştırılan kelimeler arasında çok bilinenler olduğu gibi az karşılaşılanlar ve günlük hayatta çok sık kullanılmayan kelimeler de yer alır. Kuram kelimesi de Türkçe konuşanların merak ettiği kelimeler arasında yer alır. Kuram ne anlama gelir?

Kelime sayısı açısından zengin bir dile sahip olan Türkçede, her kelimenin anlamı tam olarak hafızada yer etmeyebilir. Bu sebeple Türkçe konuşan kişilerde kelimelerin anlamlarını irdeleme ihtiyacı doğabilir. Bu noktada yapılan araştırmalar sayesinde konu hakkında detaylı bilgiye ulaşılır. Araştırma konusunda heveslenen kişiler, edindikleri bilgilerle kelimenin farklı anlamlarını ya da eş kelimelerinin olup olmadığını da öğrenebilirler. Kuram kelimesi de birçok kişi için merak uyandıran kelimeler arasında yer alır. Kuram ne demektir?

Reklam
Reklam

Kuram Ne Demek? Kuram TDK sözlük anlamı nedir?

  • Kuram kelimesinin TDK sözlüğe göre 3 farklı anlamı vardır.
  • Kuram kelimesinin kökeni Türkçe dilidir.

Kuram TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. isim Uygulamalardan bağımsız olarak ele alınan soyut bilgi
  2. Belirli bir konudaki düşüncelerin, görüşlerin bütünü
  3. Sistemli bir biçimde düzenlenmiş birçok olayı açıklayan ve bir bilime temel olan kurallar, yasalar bütünü, nazariye, teori

    Kuram Kelimesinin Cümle İçerisinde Kullanımı

    "İnsanlar da görünen dünyanın bir parçası olarak bu kurama girerler." - Haldun Taner
    "Onun bir başka anlamı da bir düşüncenin, bir kuramın soyutça anlatılmasından doğar." - Salâh Birsel

Kuram Kelimesinin Kullanıldığı Birleşik Kelimeler

bilgi kuramı bilim kuramı değer kuramı
Anahtar Kelimeler: