Kur’an-ı Kerim Ve Hz. Peygamber Sevdalıları Salonları Doldurdu

Kutlu Doğum Haftası sebebiyle Samsun’da yapılan etkinliklerde vatandaşlar salonlara sığmadı. Samsun İl Müftülüğü’nün Yaşar Doğu...

Kutlu Doğum Haftası sebebiyle Samsun’da yapılan etkinliklerde vatandaşlar salonlara sığmadı. Samsun İl Müftülüğü’nün Yaşar Doğu Spor Salonu’nda düzenlediği ‘Peygamberimiz ve İnsanlık Onuru’ programına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Samsunlular, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile naat-ı şeriflerin okunduğu programı hasret dolu gözlerle izledi.

Canik İlçe Müftülüğü ile birlikte organize edilen ‘Peygamberimiz ve İnsanlık Onuru’ programı, davetlilere gül ve dua kitapçılığı dağıtılarak başladı. Hz. Peygamberi (sas) anma gecesine İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İŞKUR İl Müdürü Hasan Kılıçarslan, SAMGAZ Genel Müdürü Murat Albayrak, imamlar, müezzinler ile vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Programın açılış konuşmasını yapan Canik İlçe Müftüsü Şakir Pinal, Hz. Peygamber’in (sas) insanlığın yegane onuru olduğunu söyledi. Peygamber Efendimiz'in (sas) doğumuyla birlikle alemlerin nurla dolduğunu hatırlatan Müftü Pinal, kimsenin kimseye üstün olmadığını, üstünlüğün sadece takvada bulunduğunu kaydetti. Pinal, “Biz Kur'an'ı hayatımıza, İslam’ı kabul ettiğimiz günden bugüne kadar nakış nakış işlemeye devam ettik. O bizim hep yolumuzu aydınlattı. İnşallah gönüllerimiz Hz. Kur’an ile şifa bulacak, ebediyyen yolumuz nurlu olup ve Hakk'ın rızasına bize erdirecektir.” dedi.

Samsun İl Müftüsü Yard. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk ise Kur’an-ı Kerim ile ahlaklanan insan olmanın önemine dikkat çekti. İnsanın, insana mukaddes bir yük olduğunu söyleyen Müftü Öztürk, “Sanatkarı memnun etmek istiyorsanız, şaheserine gözünüz gibi bakacaksınız. İnsanlar Allah’ın şaheseridir. Bu yüzden insanları gözünüz gibi koruyacaksınız. İnsanların değerini bilelim. İnsanlara yük olmayalım, yük alalım. Bu milleti ayağa kaldırmak, insana değer vermekle olur. İnsana değer vermek için insanın değerini bilmek gerekir. İnsanın değerini bilmek için de kendi değerini bilmesi lazım. Bunun için de merak etmesi lazım. İnsan, yeryüzünün en güzel varlığıdır. Kat kat ikramda bulunulan, yer ve gök emrine verilen bir varlıktır. Onun için Kur’an'ı okumak ve anlamak, Kur’an ile ahlaklanan insan olmak lazım.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Gecede; Kurra Hafız İlhan Tok, Kur-an’ı Kerim tilavet etti. Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Metin Çakar, Bursa Orhan Gazi Camii İmam Hatibi Ali Keleş ve Üsküdar Valide-i Cedit Camii İmam Hatibi Kerim Öztürk de okudukları Kur’an-ı Kerim ve naat-ı şeriflerle çok beğenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz