Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Şampiyonu Kahramanmaraş'tan Çıktı

Kahramanmaraşlı 14 yaşındaki Abdukadir Keskin, Yozgat’ta yapılan Kuran Kursları Arası 17 Yaş Altı Kuran-ı Kerim'i...

Kahramanmaraşlı 14 yaşındaki Abdukadir Keskin, Yozgat’ta yapılan Kuran Kursları Arası 17 Yaş Altı Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda Türkiye şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı.

Merkez Acemli Camii'nde bir yıllık kısa bir Kuran eğitiminin ardından, katıldığı yarışmada, İzmir ve İstanbul gibi Türkiye’nin önde gelen Kuran eğitim merkezlerinde yetişen öğrencileri geride bırakmayı başaran Keskin, Kuran'ı Kerim'den belirlenen sure ve ayetleri jüri önünde en güzel şekilde okuyarak Türkiye’nin en güzel Kuran okuyan insanı oldu.

Reklam
Reklam

7 bölge birincisinin arasından sıyrılarak şampiyon olmayı başaran Keskin, yeni hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu açıkladı.

Kahramanmaraş Müftüsü Muhammet Gevher, başarısından dolayı Keskin’i makamında kabul etti. Keskine takdir belgesi vererek başarılarının devamını dileyen Gevher, Türkiye genelinde elde edilen bu başarıların Kahramanmaraş’ın kuran eğitimine verdiği önemi gösterdiğini belirtti.

Son 3 yıl içerisinde Türkiye genelinde düzenlenen yarışmalarda şehrin ilk 3’te yer aldığını hatırlatan Gevher, “2011 yılında Türkiye hafızlık birinciliğini elde etmiştik. 2012 yılında yine hafızlık yarışmasında 3’üncü olduk. Bu yılda Türkiye’de güzel okuma birinciliğini aldık. Artık ilimizde Kuran-ı Kerim eğitimi önemli bir yere gelmiştir. Önümüzde Türkiye hafızlık yarışması var. Bu yarışmadan da güzel bir sonuç almayı hedefliyoruz.” dedi.

İl genelinde 5 merkezde hafızlık eğitimi verildiğini ifade eden Gevher, kentin Türkiye’de en fazla hafız yetiştiren iller arasında yer aldığını kaydetti. Gevher, “28 Haziran'da yapılacak olan hafızlık sınavına 128 kişi katılıyor. Biz bu yıl 128 tane hafız verdik. Türkiye’de bu sayıyı aşan iller bir elin parmaklarını geçmez. Bu nedenle ilk 8 içerisindeyiz. Biz eğitimlerde sadece sayıya bakmıyor ayrıca, çocukların eğitiminde en iyi kuran nasıl okunur bunun eğitimini de veriyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: