Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasının Şampiyonları Belli Oldu

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle müftülük tarafından 38 Kur’an kursunda eğitim gören öğrenciler...

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle müftülük tarafından 38 Kur’an kursunda eğitim gören öğrenciler arasında “Kur'an-ı kerimi yüzünden güzel okuma yarışması” düzenlendi.

Çardak Camii'nde yapılan final öncesinde konuşan İnegöl Müftüsü Bayram Canbey, ilçede Kur’an kurslarında şu an 2 binin üzerinde öğrenci olduğunu belirterek, "38 civarında Kur’an kursumuz var. Bunların tamamına yakını kadrolu, 4-5 tane var D grubu geçici olarak kaymakamlık onayıyla hizmete devam eden kursumuz. Bu Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilerimiz arasında, 2013 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftasında değerlendirilmek üzere Kur'an-ı kerimi yüzünden güzel okuma yarışması düzenledik. Kurslarımız yarışmaya katılmak isteyenleri eledi. Belli bir sayıya indirdiler. 21 öğrencimiz bu yarışmaya katılmaya hak kazandı" dedi.

Reklam
Reklam

Mukaddes kitabımızı okumayı öğrenen insanların sayısının artması gerektiğine işaret eden Müftü Canbey, “Müslüman bir ülkedeyiz. Annemiz, babamız, dedemiz, nenemiz hepsi Müslüman. Kıyamete kadar da böyle nesiller boyunca devam edecek inşallah. Bu insanların Kur’an-ı kerim okumasını bilmemesi kadar herhalde ayıp sayılabilecek bir şey olamaz. Dolayısıyla her Müslüman'ın Allah'ın kelamı olan Kur’an-ı kerimi öğrenmesi gerekir. Bunun için gayret gösteriyorsunuz. Gayret gösterenlerden Allah razı olsun. Öğrenenlerden de, öğretenlerden de Allah razı olsun. Zira Peygamber Efendimiz, 'Sizin en hayırlınız Kur’an-ı kerim öğrenen ve öğretenlerinizdir' buyuruyor" diye konuştu.

17 yaş altı kategorisinde Merkez Erkek Yatılı Kur’an Kursu öğrencisi Yusuf İslam Çiçek birinci, 17 yaş ve üstü kategorisinde ise Fatih Camii Kur’an Kursu öğrencisi Gönül Çayır birinci oldu. Birinciler Bursa'da İnegöl'ü temsil edecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: