Kur'an-ı Kerim'i Okumayı Öğrenen 93 Öğrenci İçin Hatim Duası

Kütahya Müftülüğü Fatih Kız Kur'an Kursu'nda yaşları 6 ile 15 arasında değişen 93 kız öğrenci,...

Kütahya Müftülüğü Fatih Kız Kur'an Kursu'nda yaşları 6 ile 15 arasında değişen 93 kız öğrenci, Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğrendi.

9 hafta süren Yaz Kur'an Kursu'nu başarıyla tamamlayan öğrenciler için, Müftü Mustafa Üskülüplü'nün de katılımıyla Fatih Camii'nde hatim duası yapıldı.

Kur'an Kerim tilaveti ile başlayıp ilahiler ile zenginleştirilen hatim merasimini yüzlerce vatandaş coşkuyla izledi.

Dua önce bir konuşma yapan Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü, "Allah'ın Resulü her konuda bizlere örnektir. Allahın Resulü bir hadisinde, 'Sizin en hayırlınız Kur'an-ı Kerim'i okuyan, okutan ve öğreteninizdir' diyor. Sizler yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'i okumaya öğrendiniz. Bu yıl Yaz Kur'an Kursları'mıza ilgili oldukça fazlaydı. Öğretmen, öğrenci ve velilerimizi canı gönülden kutluyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Üskülüplü, kursiyerlere Kur'an-ı Kerim'i yüzünden okumayı öğrenmenin yanında tecvit, itikat, ibadet, ahlak ve siyer derslerinin de verildiğini bildirdi.

Kurs öğretmenleri Ayşe Canan Efe, Fatma Çakmak ve Sevde Betül Baykal, 9 haftalık kurs sürecinde Kuran-ı Kerim okumayı öğrenen 93 talebeyi hatim duası ile uğurlamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydettiler.

Öğrencilerin kurs bitirme belgeleri Müftü Mustafa Üskülüplü tarafından takdim edildi.

Merasim, kurs öğretmeni Ayşe Canan Efe'nin yaptığı hatim duasıyla sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: