Kur’an kurs öğrencileri İstiklal Marşı'nı güzel okumak için yarıştı

Kırıkkale Müftülüğü’ne bağlı Kur'an kursu öğrencileri, İstiklal Marşı'nı en güzel şekilde okumak için yarıştı. İl...

Kırıkkale Müftülüğü’ne bağlı Kur'an kursu öğrencileri, İstiklal Marşı'nı en güzel şekilde okumak için yarıştı.

İl Müftülüğü tarafından İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeniyle 'Kur'an Kursları Öğrencileri Arası İstiklal Marşını 10 Kıtada Güzel Okuma Yarışması' düzenlendi. 25 öğrencinin katıldığı yarışmada birinciliği Atatepe Kız Kur'an Kursu öğrencisi Esman Aygör, ikinciliği Furkan Camii Kız Kur'an Kursu öğrencisi Hatice Taşdemir, üçüncülüğü ise Hacı Abdullah İpekçi Kız Kur'an Kursu öğrencisi Kadriye Türken kazandı.

Reklam
Reklam

Yarışma öncesi konuşan İl Müftüsü Bekir Gerek, “Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Savaşı'nda cami kürsülerinden yaptığı vaazlar ve sohbetler ile okuduğu şiirlerle halkı milli mücadeleye davet etti. Kimsenin yazamadığı İstiklal Marşı'nı yazarak milletin hayatında ve gönlünde taht kurdu. Akif’e ‘İstiklal Marşı'nı yeniden gözden geçirmeyi düşünür müsünüz?’ diye soranlara ‘Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın’ diye cevap verdi. İstiklal Marşımızın kıyamete kadar milletin marşı olduğunu bildirdi. Bundan dolayı Kur’an kurslarımızda da bu milli heyecanı yaşamak üzere İstiklal Marşı'nı on kıtada güzel okuma yarışması düzenledik.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: