Kur'an Kursu Öğrencileri Spor Yapacak

Geçtiğimiz günlerde ülke genelinde başlatılan, Kur’an kursları ve camilerde eğitim gören öğrencilerin spor yapmasını sağlayan...

Geçtiğimiz günlerde ülke genelinde başlatılan, Kur’an kursları ve camilerde eğitim gören öğrencilerin spor yapmasını sağlayan ‘Yaz Kurslarında Spor Yapıyoruz’ projesi Aydın’da büyük ilgi görüyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği Kuran kursları ve camilerde kurs gören öğrencilere yönelik spor faaliyetlerinin çalışmaları başlatıldı. Din eğitimi alan öğrencilere sporu sevdirmek, boş zamanlarını sağlıklı ortamlarda geçirmek ve öğrencilere fiziksel ve sosyal aktivitelere katılımlarını sağlayarak gelişimlerine katkıda bulunmak için başlatılan proje Aydın’da da yoğun ilgi görüyor.

Reklam
Reklam

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın, 460 Kur'an Kursu öğrencisinin şu ana kadar spor yapmak için kayıt yaptırdığını söyledi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, tesislerinde ve antrenörlerinin nezaretinde yapılan antrenman çalışmalarına 460 öğrencinin çeşitli branşlarda kayıt yaptırdığını belirten, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın, “Bu proje geç kalınmış bir projedir. Din eğitimi alan öğrencilerinde sosyal faaliyetlerin içinde olması gerekiyor. Sağlıklı ve başarılı bir hayatın yaşanmasında spor ön plana çıkıyor” dedi.

Aydın Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü binasına yakın olması nedeni ile Cihanoğlu Cami ve Kültür Derneğini pilot bölge olarak değerlendirebileceklerini ifade eden Akın, “Konu ile ilgili olarak Şube Müdürü Cemal Kahriman’ı görevlendirdik. Cihanoğlu Camimizin öğrenci potansiyeli yüksek. Bu Camide yapılacak çalışmalar için gerekli malzeme ihtiyaçlarının temin edilecek. Yetkililere kulüpleşmeye gitmelerini tavsiye ettik” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Akın, proje içindeki sporcuların spor salonundan ve GSHİM bünyesinde çalışan antrenörlerden faydalanabileceklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: