Kur’an Kursu öğrencilerinden Afrikalı çocuklara yardım eli

Edirne’nin Süloğlu ilçesinde yaz Kur’an kurslarına katılan öğrenciler, harçlıklarını açlık çeken Afrikalı çocuklara gönderdi.Açlık, kıtlık...

Edirne’nin Süloğlu ilçesinde yaz Kur’an kurslarına katılan öğrenciler, harçlıklarını açlık çeken Afrikalı çocuklara gönderdi.
Açlık, kıtlık ve kuraklıkla mücadele eden Afrika ülkelerinin medya yansıyan görüntüleri toplumda üzüntüye neden oldu. Yaşanan olumsuz tablonun giderilmesi için kamu kurum ve kuruluşları yardım kampanyası başlattı. Vatandaşların yoğun olarak katıldığı kampanyada milyonlarca lira para toplandı. Toplanan yardımların yerine ulaşmasıyla birlikte başta Somali olmak üzere birçok Afrika ülkesindeki insanların yüzü gülmeye başladı.
Afrika’daki açlık ve kıtlık çocukları da harekete geçirdi. Çok sayıda çocuk kumbarasındaki paralarla kampanyaya destek verdi. Yardım kampanyalarına bir destek de Süloğlu Müftülüğü’ne bağlı yaz Kur’an kursu öğrencilerinden geldi.
Sülecik Köyü Camii'nde açılan kursa devam eden öğrencileri 87, Büyükgerdelli Köyü Kur’an Kursu öğrencileri 62, Taşlı Sekman Köyü Camii öğrencileri ise 100 TL bağışta bulundu.
Somali ve diğer Afrika ülkelerindeki yaşıtlarına yardım eli uzatmak isteyen öğrenciler, harçlıklarını Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Afrika'ya yardım için açtığı hesaba yatırdı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz