Kur’an Kursu Öğrencilerine Hac Ve Umre Semineri

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Göre beldesinde bulunan Alaattin Keykubat Kur'an Kursu öğrencilerine İl Müftü Yardımcısı...

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Göre beldesinde bulunan Alaattin Keykubat Kur'an Kursu öğrencilerine İl Müftü Yardımcısı A. Celalettin Altunkaya tarafından "Hac ve Umre" konulu seminer verildi.

Alaattin Keykubat Kur'an kursunda gerçekleşen seminerde, “Hac ve Umrenin anlamı, Mescid-i Nebi, Mescid-i Haram, Beytullah, Mesa ve Ziyaret Yerleri” hakkında öğrencilere slayt eşliğinde bilgiler verildi.

Müftü Yardımcısı Celalettin Altunkaya burada yaptığı konuşmada, "Hac ibadetini eda eden kimse her şeyden önce, Allah’ın bir emrini yerine getirmiş ve böylece O’nun rızasını kazanmayı amaçlamıştır. Esasen ilâhî buyrukların en önemli esprisi ve hikmeti budur. Bunun yanında, Hac'cı eda eden insanın, ona hazırlanırken, menâsikini yerine getirirken ve ibadetini tamamladıktan sonra, kendi kabiliyetine göre elde edeceği olumlu sonuçlar vardır. Hac yolculuğuna hazırlanan kişi bir taraftan gerekli hazırlıkları yaparken, diğer taraftan günahlarına tövbe eder, üzerinde kul hakkı varsa bunların sahipleriyle görüşüp helalleşir ve borçlarını öder. Eş, dost ve akrabaları ile vedalaşır, özellikle, sağ ise, anne- babasının rızasını alır. Bu bir nevi, büyük yolculuk diyebileceğimiz Âhiret yolculuğunun adeta bir provası gibidir" dedi.

Reklam
Reklam

Altunkaya, Hac görevini yerine getirenlerin ülkelerine döndükten sonra, orada kazandıkları tecrübeyle, birtakım fikri, dini ve mezhebi ihtilaflara daha hoşgörülü yaklaşabildiğini ifade ederek özel ve sosyal hayatlarında daha özenli ve dikkatli davrandıklarını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz