Kur'an'a saygısızlığa protesto

KABİL (İHA) - Afganistan'ın Celalabad kentinde 2 gündür devam eden ABD karşıtı gösterilere güvenlik güçlerinin müdahale etmesi sonucu göstericilerden 4'ünün öldüğü, 60 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Celalabad'da öğrenciler tarafından dün başlatılan ABD karşıtı gösteriler, bugün halkın da katılımıyla devam etti. Newsweek dergisinde yayınlanan, ABD'nin terör zanlılarını tuttuğu Guantanamo üssünde sorgu memurlarının Kuran-ı Kerim'e hakaret ettikleri haberi üzerine başlayan gösterilerde, göstericiler "Kahrolsun Amerika" şeklinde slogan attı.

Reklam
Reklam

Güvenlik kuvvetlerinin önce, gösterinin düzenlendiği bölgedeki araçlarla dükkanların camlarının kırılması ve Amerikan askeri konvoyuna taş atılması üzerine havaya ateş açtığı belirtildi. Afgan polisinin ve ABD askerlerinin, daha sonra gösterileri kontrol altına almak için ateş açtığı, açılan ateş sonucu göstericilerden 4'ünün öldüğü, 60 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Göstericilerden biri, "ABD'nin İslam'a karşı neler yaptığını tüm dünya biliyor. Son olarak Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygısızlık bardağı taşırdı" şeklinde konuştu.