Kurbağalıdere'de bahar temizliği

İSTANBUL (A.A) - İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deniz Hizmetleri Müdürlüğü, Kadıköy'deki Kurbağalıdere'de bahar

İSTANBUL (A.A) - İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deniz Hizmetleri Müdürlüğü, Kadıköy'deki Kurbağalıdere'de bahar temizliği yapıyor.

İSKİ'den yapılan açıklamaya göre, Kurbağalıdere'nin Taşköprü Caddesi (eski Salı Pazarı) ile deniz arasındaki taban seviyesi deniz seviyesinin altında kalan bölümündeki temizlik çalışmaları, Büyükşehir Belediyesi Deniz Hizmetleri Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştiriliyor.

Bugüne kadar Taşköprü Caddesi ile Recep Peker Caddesi arasında yapılan temizlik çalışmasında yaklaşık 1700 metreküp, Recep Peker Caddesi ile deniz arasında 3 bin 500 metreküp olmak üzere toplam 5 bin 200 metreküp teressübat ve katı atık dere yatağından uzaklaştırıldı.

Reklam
Reklam

Derenin, Recep Peker Caddesi ile deniz arasında kalan bölümündeki teressübat ve katı atık malzemelerinin temizlik çalışmaları ise devam ediyor. Temizlik çalışmalarının tamamlanmasıyla dere yatağına atılan katı atıkların yağışlarla birlikte taşınarak temizlik yapılan bölgede birikmesi sonucu oluşan kötü koku da son bulacak.

İstanbul'da 1 Ocak'tan tarihinden toplam 35 bin 258 metrelik dere kesitinde yapılan temizlik çalışmasıyla 206 bin 779 metreküp teressübat çıkarıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: