Kurban Alıp Satacaklara Sahte Para Uyarısı

Aksaray Emniyet Müdürlüğü, kurban alacak ve satacak vatandaşları sahte para veren dolandırıcılara karşı uyardı.

Aksaray Emniyet Müdürlüğü, kurban alacak ve satacak vatandaşları sahte para veren dolandırıcılara karşı uyardı.

Yapılan açıklamada, verilen paranın sahte olup olmadığının yapılacak basit kontrollerle anlaşılabileceği belirtildi. Açıklamada para üzerinde bulunan kabartmalara, gizli Atatürk resmine ve para üzerinde yer alan şeritlere mutlaka dikkat edilmesi gerektiği ifade edildi.

Gizli Atatürk resmi ve parlak şeridin kalpazanlar tarafından kısmen taklit edilebildiğine dikkati çekilen açıklamada, parlak orta şerit üzerinde paranın değerini bildiren yazının sahte para ile gerçek parayı ayırt etmede etkili olduğu belirtildi.

Reklam
Reklam

Ayrıca çek ile yapılan alışverişlerde çekin verildiği bankaların aranarak, çekin karşılığı olup olmadığının sorgulanması gerektiği vurgulandı.

Muhabir: Adem Koçak/ Muzaffer Çağlıyaner

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz