Kurban alırken bunlara dikkat edin

Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri kurbanlık hayvan alacak vatandaşları uyardı. Yetkililer, alınacak hayvanda...

Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri kurbanlık hayvan alacak vatandaşları uyardı. Yetkililer, alınacak hayvanda ilk olarak sağlık durumuna daha sonra ise kulak küpelerine bakılması gerektiğini söyledi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kurban Bayram’ı öncesinde yazılı bir basın açıklaması yaparak dikkat edilmesi gereken hususları belirtti.
Yapılan açıklamada alınacak olan kurbanlık sığır cinsi hayvanların kulaklarında küpe olması, pasaportlarının olması ve menşei şahadetnamelerinin olmasına dikkat çekildi.

Reklam
Reklam

Kurban alacak vatandaşların sağlık yönünden dikkat etmesi gereken hususlar şöyle sıralandı: “Veteriner Sağlık Raporu veya menşe şahadetnamesi olmayan, küpesiz ve büyükbaş hayvan kimlik kartı bulunmayan, çok zayıf olan, gebe olan, yeni doğum yapmış olan, yüksek ateşi olan, çok genç ve etleri olgunlaşmamış olan, kılları karışık ve mat halde olan, bakışları ve dış görünümü canlı olmayan, salya ve gözde akıntısı bulunan, pis kokulu ishali olan, öksürük, nefes darlığı, pis kokulu burun akıntısı olan, çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız olan, yara, şişlik ve ödemi olan, cinsiyet organları ve memede kötü kokulu akıntısı olan, hayvanların satın alınmaması gerekmektedir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz