Kurban Bayramı

ERZİNCAN (AA) - Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde kimi vatandaşlar, kurban etlerinin bir bölümünü evlerinin bahçesine kurdukları ocaklarda pişirerek kavurma yapıyor.

ERZİNCAN - Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde kimi vatandaşlar, kurban etlerinin bir bölümünü evlerinin bahçesine kurdukları ocaklarda pişirerek kavurma yapıyor. Üzümlü'de Kurban Bayramının 3. gününde bazı kadınları kavurma yapma telaşı sardı. Evlerinin bahçesinde ateş yakan kadınlar, kurban etlerinin bir kısmını büyük kaplarda kavuruyor. Özenle hazırlanan kavurmaların bir kısmı Kurban Bayramında misafirlere ve aile fertlerine ikram edilirken, bir bölümü ise dondurularak kışın tüketiliyor. Kavurma yapan Nadire Bahar (59), AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bayramın ilk günü kurbanlığımızı kesip ardından etlerimizin dağıtımını yaptık. İkinci ve üçüncü gün ise ayırdığımız etleri hazırlayıp bahçeye kurduğumuz ocakta pişirerek kavurma haline getiriyoruz. Yaptığımız kavurmanın bir kısmını şimdi, diğer kısmını ise dondurarak kışın tüketeceğiz. Zahmetli bir iş. Ocağın başında saatlerce etin pişmesini bekleyip bir yandan da etin yanmaması için karıştırıyoruz. Yaklaşık 5 saatimizi alıyor ama kavurma bayramın olmazsa olmazıdır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: