Kurban Bayramı ne zaman? Kurban bayramı tatili 10 gün mü?

Kurban Bayramı yavaş yavaş kokusunu veriyor. Detayları ile belli olan Kurban bayramı tatilinin bazı söylentilere göre 10 güne kadar çıkabileceği, birleşebileceği söyleniyor. 2017 Kurban Bayramı tatili 10 gün mü olacak, yoksa 6 gün mü? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor gibi soruların yanıtları hemen hemen A’dan Z’ye belli oldu gibi. Bakalım Kurban Bayramı tatili ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı ne diyor? Resmi kurumlar, kurban bayramı tatili için ’10 gün’ dedikodusu hakkında ne diyor?

Kurban Bayramı tatili ile belki birbirine uzak olan aileler tekrar kavuşacak, belki uzun zamandır görüşemeyen dostlar tekrar bir araya gelecek, belki de uzun zamandır göremediğimiz aile büyüklerini Kurban Bayramı tatili dolayısıyla tekrar görme fırsatı yakalayacağız. Bununla dolaylı olarak Kurban Bayramı tatili süresi, tatilin ne zaman olduğu tüm detaylarıyla merak ediliyor. Elbette bu yıl da Kurban Bayramı tatili ‘Kurban Bayramı’ günü kadar sürecek, yani 4 gün sürecek. 31 Ağustos Perşembe günü başlayacak olan bayram tatiili, 4 Eylül Pazartesi günü bitecek. Diyanet İşleri ise bununla ilgli şöyle bir detay sunuyor; Arefe tam gün!

Reklam
Reklam

KURBAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN BAŞLIYOR, NE ZAMAN BİTİYOR? TATİLİN 10 GÜNÜ DOĞRULANDI MI?

Bayram tatili ile ilgili ilginç detaylar var. İlk detay, 28 Ağustos 29 Ağustos’un resmi tatil olması ile ilgili. Bununla birlikte arefe günü de tam gün olarak belirlendi ve bir diğer taraftan 4 günlük resmi Kurban Bayramı tatili bulunuyor. Buna ek olarak, haftasonlarına da birleştirilerek Kurban Bayramı tatili kaç gün sorusuna bu şekilde dolaylı ve spesifik bir yanıt verilebilir. Resmi olarak, Kurban Bayramı tatili 31 Ağustos 2017 tarihinde başlıyor!

KURBAN BAYRAMI NEDİR?

Sözlükte yaklaşmak, Allâh’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban, dinî bir terim olarak, ibâdet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı, kurban bayramı günlerinde usulüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder.

Akıllı, hür, mukim ve dini ölçülere göre zengin sayılan mümin, ilâhî rızayı kazanmak gayesiyle kurbanını keser. Böylece hem maddi durumu yetersiz olup kurban kesemeyenlere yardımda bulunmuş, hemde Cenab-ı Hakka yaklaşmış olur.

Reklam
Reklam

Kurban ibadeti, İslam toplumlarının şiarı sayılan ibadetlerden biri olarak asırlardan beri yerine getirilmektedir. Kurban, bir Müslüman’ın gerektiğinde bütün varlığını Allah yolunda feda etmeye hazır olduğunun bir nişanesidir.

Kurban Hanefi mezhebine göre vacip, diğer mezheplere göre ise sünnet-i müekkededir. Dini kaynaklarda Peygamber efendimizin kurbanını daima kestiği ifade edilmektedir.

Anahtar Kelimeler: