Kurban Bayramı Öncesi "çiçek Hastalığı" Önlemi

EDİRNE (AA) - Trakya'da, kurban bayramı öncesinde "çiçek hastalığı"na yönelik önlemler alındı, aşılama çalışmaları tamamlandı. 

İthal hayvan spekülasyonu İlgü, kurban bayramı öncesinde ithal hayvan getirilmesi spekülasyonunun yaratıldığını, bunun bir takım çevrelerin ekonomik kazancı düşünülerek oluşturulduğunu belirtti. Trakya'daki hayvan sayısının bölgeye yettiğini ve kurban bayramındaki ihtiyacı karşılayabileceğini anlatan İlgü, ithal hayvan getirildiği taktirde bölgedeki hayvan üreticilerinin büyük ekonomik zarara uğrayabileceğini vurguladı. İlgü, çiçek hastalığının ihbarı mecbur bir hastalık olduğunu. görüldüğü taktirde gıda, tarım ve hayvancılık il müdürlüklerine müracaat edilmesi gerektiğini, insanlara ve büyükbaş hayvanlara bulaşmadığını söyledi. -"Havsa, Marmara Bölgesi'nin hayvan pazarı" Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin de ilçedeki bazı köylerde küçükbaş hayvanlarda çiçek hastalığı görülmesi nedeniyle karantina uygulandığını söyledi. Havsa'nın hayvancılığıyla ünlü olduğunu belirten Tekin, şunları kaydetti: "Havsa, Marmara Bölgesi ve Trakya'nın en büyük hayvan pazarıdır. Havsa'nın marka olmasındaki etkenlerin en başında gelen hayvan pazarımızın olmasıdır. Tabii bu çiçek hastalığı bizleri bir hayli üzdü. Çiçek hastalığı ilçemizdeki bazı köylerde baş göstermeye başladığı gün gerekli tedbir ve önlemleri hem ilçe tarım müdürlüğü hem il tarım müdürlüğü aldı ve hemen aşılama işlemi başladı. 8 hafta yani 2 ay süreyle ilçemizdeki küçükbaş hayvan hareketliliği kısıtlandı ve ilçemizdeki bazı yerler tamamen karantina bölgesi ilan edildi. Karantinamız bitti. Pazarımızı açıyoruz. Küçükbaş hayvanlarımız pazara girmeyecek. Dışarıdan gelen küçükbaşları pazara ve ilçeye sokmamak niyetindeyiz. Karantina bölgesine alınmış olan köylerimizin haricindeki küçükbaş hayvanlarımızın alınmasında, kesilmesinde, yenmesinde ve kurbanlık edilmesinde hiçbir sakınca göremiyoruz." Hayvan üreticisi Fikret Eriş ise 140 koyununa kurban bayramı için baktığını söyledi. Sürüsünde çiçek hastalığı olmadığını belirten Eriş, yetkililerin hastalığa karşı küçükbaş hayvanları aşıladığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: