Kurban Bayramı Öncesi Hırsızlık Uyarısı

Antalya’nın Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü, besicilik yapan vatandaşlar ve muhtarlarla toplantı yaparak, hayvan hırsızlığı...

Antalya’nın Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü, besicilik yapan vatandaşlar ve muhtarlarla toplantı yaparak, hayvan hırsızlığı ve sahte para konusunda uyarıda bulundu.

Polis karakolunda gerçekleşen toplantıya İİlçe Emniyet Müdürü Metin Demirbağ, Komiserler Hanifi Zengin, Faruk Karabağ ile besiciler ve muhtarlar katıldı. İlçe Emniyet Müdürü Metin Demirbağ toplantıya katılan muhtara ve besicilere uyarılarda bulundu. Kurban Bayramı yaklaştığı için hayvan hırsızlığı, hayvan dolandırıcılığı ve sahte para gibi hoş olmayan şeylerin yaşanabileceğini belirten Demirbağ, “Kurban Bayramı’na yaklaştığımız bu günlerde hepimizin çok dikkatli olması gerekiyor. Biz emniyet olarak üstümüze düşen tedbirleri alıyoruz. Sizler de bazı konulurda tedbirli olmalısınız. Örneğin ilçemize dışarıdan dolandırıcılar gelecektir. Sizden kurbanlık almak için gelen kişiler size kaparo verebilir, kurbanlığı şuraya götürelim paranın kalanını orada vereyim der, orada da size başka yerde para vereceğini söylerler en son gidilen yerde arabadan inerek ortadan kaybolurlar. Siz ne şahısları bulabilirsiniz ne de kurbanlıkları bıraktığınız yerde bulabilirsiniz” dedi.

Reklam
Reklam

Sahte para konusunda da uyarıda bulunan Demirbağ, “Sizden kurbanlık alan dolandırıcılar sahte para verebilir, normal paraların içine sahte para koyabilir, aldığınız parayı iyice kontrol etmeniz gerekir. Yabancı paralar da sahte olabilir. Hayvan satış bölgelerinde bizim yaya devriyelerimiz olacaktır. Şüphelendiğiniz bir durumda mutlaka onlara başvurun” diye konuştu.

Hayvan çiftliğine veya hayvanların bulunduğu yere gelen yabancı alıcılarla ilgili uyarıda bulunan Demirbağ, “Hayvan alıcısı olarak gelen yabancı birinin mutlaka araç plakasını, cep telefon numarasını almanız gerekir. Alıcı gibi gelen bir kişi veya kişiler belki oranın keşfini yapmak için gelmiş olabilirler. Şüpheli şahıs ya da araçları 155’e bildirin” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: