Kurban Bayramı tatili için dört güzel tatil noktası

Bayram tatilinde güzel vakit geçirmek, kültür turlarına katılmak, hiç gezip görmediğiniz yerleri görmek için dört güzel tatil önerisi.

Kurban bayramı tatilini seyahat ederek değerlendirmek istiyorsanız Atina, Makedonya, Prag veya Azerbaycan'ı tercih edebilirsiniz. Tatili yalnızca deniz, güneş, kum olarak görmüyor, kültür gezilerinden hoşlanıyorsanız bu öneriler tam size göre. İşte Kurban Bayramı tatilinde gezebileceğiniz, dinlenebileceğiniz sokaklarında yürüyüp, tarihini öğrenebileceğiniz dört güzel tatil noktası.

Prag


En güzel Orta Çağ kentlerinden biri olarak gösterilen Prag, içerisinde birçok tarihi yapı barındırıyor.

Vltava Nehri'nin ortasından geçtiği bu şehirde küçük olmasına rağmen gidilecek çok fazla yer var. Gezginler için birçok alternatif sunan bu tarihi şehirde Old Town, Karl Köprüsü, Prag Kalesi, National Theater, Petrin Tepesi gibi yerlere mutlaka gitmelisiniz. Aycıca bisiklet ve yürüyüş turları da çok meşhur.

Reklam
Reklam

Atina

Yunanistan'ın başkenti ve eski Yunan medeniyetinin merkezi Atina'da gezilecek harika yerler var.


Şehrin tarihi dokusu, mimari yapısı büyüleyici. Benaki Müzesi, Agora, Museum of Cycladic Art, Byzantine Museum gibi yerler burada mutlaka gidip görmeniz gereken mekanlar arasında. Yemek turlarına da katılabilirsiniz.


Bakü

Bakü, Kafkaslar'ın en büyük şehri, en önemli kültür ve ticaret merkezi konumundaki bir liman kentidir.


Upland Park, Azerbaijan Carpet Museum, Park Bulvar Baku burada gezebileceğiniz en popüler yerler arasında. Ayrıca dinlenmek ve rahatlamak için Spa merkezlerine de uğrayabilirsiniz.


Üsküp

Dağlık bir bölgede Vardar Nehri'nin iki kıyısında yer alan Üsküp, Makedonya'nın başkenti ve en büyük kentidir. Kafanızı dinlemek için farklı ve şirin bir yer arıyorsanız burası tam size göre.


Rahibe Terasa Evi, Büyük İskender Heykeli, Üsküp Bit Pazarı, Üsküp Kalesi, Üsküp Kent Müzesi gezilebilecek güzel yerler arasında. Ayrıca Üsküp’te köfteye kebap deniyor ve bu yemek çok meşhur.