Kurban Bayramı'na Doğru

Darende ilçesindeki kurban pazarında satışa sunulan 1 ton 250 kilo ağırlığındaki "Bozoğlan" adlı boğa, görenlerin dikkatini çekiyor.

Darende ilçesindeki kurban pazarında satışa sunulan 1 ton 250 kilo ağırlığındaki "Bozoğlan" adlı boğa, görenlerin dikkatini çekiyor.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Darende ilçesindeki canlı hayvan pazarı hareketlendi. Darende Belediyesi'nin belirlediği kurban satış alanına alıcılar ve satıcılar ilgi göstermeye başladı.

Pazarda en çok ilgi çeken kurbanlık ise 1 ton 250 kilo ağırlığındaki "Bozoğlan" isimli boğa oldu. Sivas'ın Gürün ilçesine bağlı Eskihamal köyünden pazara gelen Nazım Tozlu, 10 bin lira istediği Bozoğlan'a alıcı bulamadı. Pek çok vatandaşın pazarlık yapmak için elini sıktığı Tozlu, fiyatı düşürmeyince Bozoğlan satılamadı.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 1 haftadır pazarda alıcısını bekleyen Bozoğlan'ı titizlikle beslediğini ifade eden Tozlu, "28 aylık hayvanımı doğal yemle besledim, şu an için pazardaki en büyük kurbanlık bizim Bozoğlan. Pazarlığa gelen, bakıp ilgilenen çok ama alıcı yok" dedi.

Muhabir: Aslan Tektaş / Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: