Kurban Bayramına Doğru

EDİRNE (AA) - Edirne Valisi Hasan Duruer, bayramlarda kırgınlık, dargınlık ve küskünlüklerin unutulması gerektiğini belirtti.

Edirne Valisi Hasan Duruer, bayramlarda kırgınlık, dargınlık ve küskünlüklerin unutulması gerektiğini belirtti. Duruer, kurban bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, bayramların toplumsal dayanışmanın en önemli günleri olduğunu bildirdi. Hoşgörünün en üst düzeye ulaştığı bayram günlerinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Duruer, şunları kaydetti: "Günlük yaşam içerisinde yeteri kadar hayatımıza yansıtamadığımız paylaşma, ziyaret etme, gönül alma, hatırlama gibi duyguları yaşama fırsatına da eriştiğimiz bayramlarımız, manevi yapımızın olgunlaşmasına da aracı olmaktadır.Bu bayramı, dayanışma ruhumuzu, kardeşlik hukukumuzu pekiştirecek bir fırsat olarak görmeliyiz. Komşularımızı, akrabalarımızı, kapısının çalınmasını bekleyen kimsesizleri, fakirleri ziyaret ederek onlara sevgimizi göstermeli ve Kurban Bayramı'nın anlamına uygun yardımlarda bulunmalıyız.Yüce dinimizin en anlamlı bayramında kırgınlıklarımızı, dargınlıklarımızı geride bırakarak hoşgörü ve dayanışma içerisinde olmalıyız."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: