Kurban Bayramı'na Doğru

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile MHP İl Başkanı Mete Eke, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Mete Eke'nin mesajı MHP Kayseri İl Başkanı Mete Eke de İslam ülkelerinde gözyaşının, kanın, vahşetin tavan yaptığı günlerde Kurban Bayramını idrak etmeye çalıştıklarını belirtti. Bayramların küskünlük ve dargınlıkların unutulduğu günler olması gerektiğini vurgulayan Eke, şunları anlattı: "Şairin de ifade ettiği gibi, 'Bu mübarek günde küsmek olur mu? Uzat ellerini bayramlaşalım, hakkın selamını kesmek olur mu? Uzat ellerini bayramlaşalım.' Ellerin uzatılmadığı, yüzlerin öfke saçtığı ve intikam duyguları ile idarecilerin mesai tükettiği bir günde bayramın bayram olması söz konusu değildir. Yine de Müslüman Türk milletinin engin sağduyusu ve hoşgörüsü, yüksek feraseti ve imanı bu olumsuzluklara karşı dik duruşunu sürdüreceği, özlemini çektiğimiz güzel günlerin ve mübarek bayramının sevincine hep birlikte ortak olacağımız inancındayım. Bu duygu ve düşüncelerle mübarek Kurban Bayramının başta Kayseri halkımız olmak üzere Türk İslam alemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesinin cenabı Allah’tan niyaz ediyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: